FCSB se duelează cu Rapid Viena astăzi, pe Arena Națională, de la ora 21:30, în manșa secundă de Play-off din Europa League.

După scorul de 3-1 pentru Rapid Viena din manșa tur, austriecii pornesc în această seară cu prima șansă și cu 3 variante din 3 posibile (victorie, egal și eșec). Pentru a merge mai departe în grupele Europa League, FCSB are nevoie de o victorie la cel puțin două goluri diferență, fără să primească vreunul din partea austriecilor sau de o victorie la trei goluri diferență, în cazul în care Rapid Viena va marca pe Arena Națională.

FCSB – Rapid Viena este un meci în care se întâlnesc două echipe puternice, ambele reușind să ajungă în această etapă a competiției după ce au jucat meciuri foarte bune în fața adversarelor întâlnite. Meciul de la București promite faze interesante și un spectacol de înaltă calitate, chiar dacă atât lotul vice-campioanei din România, cât și componenta echipei din Austria au suferit pierderi majore.

Probleme și schimbări de ultima oră în lotul FCSB!

Pentru că Bălgrădean nu putea fi folosit în disputa de astăzi, din cauza unor probleme medicale, conducerea Stelei a decis ca Andrei Vlad să fie titular în meciul contra Rapid Viena. Referitor la rezerva lui Vlad, singura soluție a lui Dică era, inițial, un portar de la FCSB II, Valentin Slabu, în vârstă de 17 ani și care nu are minute jucate nici măcar la echipa a doua.

Varianta a picat după ce conducerea Stelei a analizat mai bine situația și a decis ca Bălgrădean să fie luat în lot, în ciuda problemelor de sănătate. Cu alte cuvinte, dacă Andrei Vlad se accidentează pe durata meciului din această seară, Bălgrădean va fi cel care îi va lua locul și nu Valentin Slabu, cel care a și făcut antrenamentul oficial.

Pierdere majoră pentru austrieci!

Și Rapid Viena a suferit o pierdere majoră înaintea returului din această seară. Belgianul de origine congoleză, Boli Bolingoli-Mbombo, a suferit o leziune la genunchiul stâng în prima jumătate de oră a antrenamentului oficial de pe Arena Națională. Jucătorul a primit îngrijiri medicale pe gazon, însă în cele din urmă a părăsit terenul.

Pierderea este cu atât mai importantă pentru austrieci, cu cât Mbombo acoperea întreg flancul stâng și a fost titular în meciul de la Viena, jucând toate cele 90 de minute. Antrenorul Djuricin a decis că îl va folosi pe Potzmann pentru apărare în flancul stâng, așa cum s-a întâmplat și în ultimul meci din campionat împotriva celor de la Wacker Innsbruck, când Rapid Viena a câștigat cu 2-1.

Pentru meciul din această seară FCSB pornește favorită și are o cotă de 2.02 pentru victorie, în timp ce Rapid Viena are o cotă de 3.40 pentru câștig. Pentru un scor egal la finalul meciului cota este de 3.60.