Miercuri, 27 februarie 2019, Ilie Năstase a fost condamnat la 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată la instanța superioară.

Anul trecut, fostul mare campion la tenis a fost reținut și s-a ales cu un dosar penal, după ce a fost prins băut la volan. La acel moment, polițiștii i-au cerut lui Năstase să fie testat cu aparatul alcooltest, lucru care l-a făcut pe fostul sportiv să devină recalcitrant.

Ulterior, Ilie Năstase a fost încătușat și dus la sediul INML, pentru recoltarea de mostre biologice. A refuzat recoltarea, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

La audierea din 14 februarie 2019, Ilie Năstase a cerut ca dosarul să fie judecat în procedură simplificată și și-a recunoscut faptele, iar avocatul lui a subliniat că este dispus să facă muncă în folosul comunității.

„Regret foarte mult situația. Am si eu o familie, copii și chiar regret”, a declarat fostul tenismen.

Instanța a admis această cerere, iar miercuri s-a decis contopirea pedepselor în pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1 luni și 10 zile închisoare, rezultând astfel o pedeapsă de 9 luni și 10 zile închisoare cu suspendare.

De asemenea, s-a stabilit și un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii instanței. Pe durata acestui termen, inculpatul trebuie să respecte următoarele:

  • Să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta;
  • Să primească vizitele consilierului desemnat cu supravegherea sa;
  • Să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
  • Să comunice schimbarea locului de muncă;
  • Să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Pe durata supravegherii, acesta are obligația de a nu mai conduce niciun fel de vehicul pentru care se eliberează permis de conducere.

 

 

 

sursa foto: sport.ro