Sâmbătă, România, Uruguay, SUA și Japonia și-au adjudecat victorii în fața echipelor din Samoa, Namibia, Germania și Tonga, în meciurile de test ale lunii noiembrie.

România 17-13 Samoa

România și-a adjudecat o victorie istorică cu 17-13 în fața echipei samoane, pe Stadionul Național Arcul De Triumf în meciul de testare din luna noiembrie, ce s-a desfășurat sâmbătă.

Florin Vlaicu a deschis scorul pentru România, după 17 minute de joc, iar Tim Nanai-Williams a răspuns cu un penalty executat în minutul 34.

Curând după aceea, Motu Matu’u a trecut prin spatele unui grup bine aliniat de samoani, înscriind și asigurându-le oaspeților un avans de 10-3 la pauză.

Cu toate acestea, în a doua jumătate, România a schimbat soarta meciului prin poziția sa dominantă, reușind să marcheze prin Andrei Radoi și Ionel Badiu, ambii în urma unor construcții de joc bine executate, demonstrându-și forța în zona de blocare și obținând victoria cu 17-13.

Uruguay 52-36 Namibia

Uruguay a câștigat cu 53-26 împotriva Namibiei, într-o întâlnire cu multe puncte înscrise, ce a avut loc sâmbătă pe stadionul Hage Geingob Rugby Stadium.

Încercările reușite ale lui Federico Favaro, Rodrigo Silva și Alejandro Nieto Darryl de la Harpe, Rohan Kitshoff au condus oaspeții la scorul de 32-17 la pauză.

Iar echipa oaspete a continuat să-și afirme dominația după pauză, când Nieto a obținut un hat-trick.

JC Greyling, AJ de Klerk și Johann Tromp au marcat pentru a readuce Namibia în joc, ducând scorul la 38-34.

Dar Uruguay-ul a pecetluit soarta jocului, cu două încercări pe final de meci.

Germania 17-46 SUA

Statele Unite ale Americii au obținut o victorie grăitoare, cu 46-17, împotriva Germaniei, pe Brita Arena, Wiesbaden, în cadrul acțiunii de testare a lunii noiembrie ce a avut loc sâmbătă.

Încercările transformate de Blaine Scully, Joe Taufete’e, Shaun Davies, Ryan Matyas, Alan MacGinty și Peter Malcolm s-au dovedit prea mult pentru Germania, care a marcat prin Ayron Schramm și Winston Cameron-Dow.

Japonia 39-6 Tonga

Japonia a obținut sâmbătă o victorie elegantă, cu 39-6, în fața echipei din Tonga pe Stade Ernest-Wallon din Toulouse.

Încercările transformate de Michael Leitch, Kenki Fukuoka, Amanaki Mafi și un șut al lui Lomano Lemeki s-au dovedit prea mult pentru Tonga, care nu a avut nicio încercare, înscriind din nouă penaltiuri executate de Sonatane Takulua.