Turul Franței a intrat pe ultima sută de metri, iar cele două săptămâni de competiție i-au stors de energie pe rutierii prezenți în cea mai importantă competiție din ciclism. O fotografie postată de un ciclist polonez face înconjurul lumii.

Pawel Poljanski e doar al 75-lea în clasamentul general, la aproape două ore în spatele liderului Chris Froome, dar a arătat că orice participant în Marea Buclă trage din greu. Acesta a postat pe Instagram două poze, una în care apare în vacanța din Italia, la piscină și una după ce a încheiat etapa cu numărul 16 din Turul Franței.

Diferența este una enormă și reflectă duritatea acestui sport, care forțează limitele organismului uman. Și competiția încă nu s-a terminat. Pentru rutierii din turul Franței urmează etapele din Alpi, poate cele mai dure ale competiției.

Miercuri este programată etapa a 17-a, La Mure – Serre-Chevalier (183 km), când vor fi atacate două vârfuri din Alpi, Croix-de-Fer (2.067 m) şi Galibier (2.642 m), două căţărări de categorie specială.

După 16 etape, lider în clasamentul general este britanicul Chris Froome. Rutierul de la Sky este urmat de Fabio Aru și Roman Bardet.