Jose Mourinho a fost demis de Manchester United, în urma înfrângerii din derby-ul cu Liverpool (1-3). Astfel, antrenorul portughez a părăsit funcția pe care a preluat-o în urmă cu aproximativ doi ani, în anul 2016.

”Manchester United anunță că managerul Jose Mourinho a părăsit clubul cu efect imediat. Manchester United îi mulțumește lui Jose Mourinho pentru munca sa și îi urează succes în viitor” a fost anunțul grupării de pe Old Trafford.

Bineînțeles, eșecul în fața lui Liverpool nu a fost singurul motiv pentru care Manchester a hotărât să îl demită pe acesta.

Clubul a invocat și alte argumente, precum faptul că Mourinho a cheltuit aproximativ 400 de milioane de lire pentru transferurile a 11 jucători, că nu a reușit să îmbunătățească performanțele jucătorilor tineri ai lui United, dar și faptul că nemulțumirea fanilor în legătură cu antrenorul Manchester United afectează în mod direct imaginea clubului.

De asemenea, clubul a anunțat că va instala un manager interimar până la sfârșitul sezonului. ”Un nou manager va fi numit până la finalul sezonului curent, iar în acest timp clubul va efectua un proces de recrutare aprofundat, pentru găsirea unui nou manager cu normă întreagă” se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial.