De la sportivii profesioniști toată lumea are așteptări mari în ceea ce privește performanțele lor. Unora dintre atleți le e ușor să se ridice la nivelul așteptărilor, pentru că au un talent nativ în sportul pe care îl practică. Alții, în schimb, sunt nevoiți să depună efort și să muncească înzecit pentru a ajunge la cel mai înalt nivel.

Indiferent de categoria din care fac parte, cert este că următorii atleți au reușit să câștige unele dintre cele mai importante competiții sportive din lume, înainte să împlinească vârsta de 20 de ani.

 

Cei mai tineri 5 sportivi care au câștigat competiții importante:

1. Pele – cel mai tânăr jucător care a câștigat Cupa Mondială FIFA

Fenomenul brazilian născut cu numele de Edson Arantes do Nascimento este o adevărată legendă a fotbalului, în toată lumea. Acesta deține mai multe recorduri mondiale. Unul dintre ele este pentru cel mai tânăr jucător care a câștigat Cupa Mondială FIFA. În ciuda faptului că la momentul respectiv Pele avea 18 ani neîmpliniți, acesta a reușit să doboare recordurile și să aibă o performanță excepțională.

În anul 1958, echipa națională a Braziliei s-a confruntat, în finală, cu Suedia, iar Pele a marcat 2 goluri din victoria 5-2 a Braziliei.

 

2. Martha Hingis – a câștigat toate Grand Slamurile înainte să împlinească 18 ani

Se spune că Martha Hingis a fost născută pentru a juca tenis. Nu doar că a fost numită după legenda Martina Navratilova, dar și mama ei, Melanie Molitor, a fost jucătoare profesionistă de tenis. Pe lângă toate acestea, performanțele Marthei în acest sport sunt dovada clară că a fost născută pentru a practica tenisul.

La doar 15 ani și 9 luni, în 1996, Martha Hingis a devenit cel mai titrat tânăr sportiv din istorie. La 16 ani a câștigat primul Grand Slam la Australian Open și a continuat să câștige încă patru înainte de a împlini 19 ani.

 

3. Ronnie O’Sullivan – cel mai tânăr jucător de snooker care a câștigat vreodată un turneu profesionist

Renumitul Ronnie O’Sullivan este considerat cel mai mare și cel mai talentat jucător de snooker din istorie. Acesta și-a arătat potențialul încă de la vârsta de 10 ani, însă la 16 ani a început să joace la modul profesionist și tot atunci și-a căpătat porecla de “Racheta”, datorită stilului său de joc rapid.

La 17 ani a câștigat Campionatul Regatului Unit și a înregistrat recordul de cel mai tânăr jucător care a câștigat vreodată un turneu profesionist de snooker, iar la 19 ani a câștigat turneul Masters.

 

4. Ian Thorpe – cel mai tânăr sportiv care a fost numit “Înotătorul anului”

Thorpe a fost numit cel mai de succes sportiv la Jocurile Olimpice de vară din 2000. La vârsta de 16 ani, Ian a reprezentat Australia – cel mai tânăr sportiv care a reprezentat Australia – și a terminat primul finala de 400 metri liber la Campionatele Mondiale de la Perth.

În 1997, când avea doar 15 ani, Thorpe a reușit și o performanță în echipă. Alături de coechipierii săi a obținut medalia de argint la Campionatul de natație Pan Pacific, devenind totodată cel mai tânăr înotător medaliat vreodată în această competiție.

 

5, Tom Morris – singurul jucător de golf care a câștigat un campionat înainte de a împlini 18 ani

Tom Morris a reușit performanța incredibilă de a doborî trei recorduri în trei ani consecutivi. Acesta nu avea nici 18 ani când a câștigat primul campionat important de golf.

Cel de-al doilea titlu l-a ajutat să bată un nou record, Morris devenind singurul jucător de sex masculin care a câștigat un campionat important de golf înainte de a împlini 19 ani. Cel de-al treilea titlu l-a făcut să devină unul dintre cei doi bărbați care au câștigat înainte de a împlini 20 de ani.