Pandemia de Coronavirus pune în pauză întreaga lume, inclusiv lumea sportului. Efectele asupra eventimentelor din sport nu sunt deloc minore.

Până în prezent, au fost anulate cele mai multe dintre evenimentele sportive, excepție făcând, momentan, Argentina și unele țări din Africa.

SPORTURI AFECTATE

Din nefericire, cele mai multe dintre sporturi din întreaga lume sunt afectate de pandemia COVID-19.

În Tenis, cele mai mari turnee au fost anulate, inclusiv Turneul Charleston, care trebuia să se desfășoare în perioada 4 – 12 aprilie și la care își anunțase prezența și Simona Halep.

De asemenea, Federația Internațională de Baschet a anunțat că a suspendat, pe o perioadă nedeterminată, toate competițiile, inclusiv cele europene.

Se produc schimbări și în Rugby, Golf, Cricket, Gimnastică, Hockey pe gheață, iar lista poate continua, toate evenimentele din cadrul acestor sporturi fiind anulate sau amânate.

PRIMELE EVENIMENTE ANULATE

Prima țară în care a fost afectată lumea sportului a fost, evident, China. ATP a luat decizia de a anula toate Turneele Challenger de teama Coronavirusului, dar și cursele de Schi si Campionatele Asiei de atletism în sală, care ar fi trebuit să aibă loc în această perioadă.

Însă, cel mai mare eveniment anulat este probabil etapa de Formula 1, care trebuia să aibă loc primăvara aceasta pe data de 19 Aprilie.

Ulterior, a apărut Coronavirus în Serie A, Italia fiind prima țară europeană afectată masiv de virus!

Planul inițial al italienilor a fost desfășurarea competițiilor sportive naționale cu porțile închise, fără spectatori. Însă, din cauza numărului tot mai mare de oameni infestați cu COVID-19, comitetul a cerut Guvernului de la Roma să emită un decret prin care să oprească toate activitățile sportive din Italia.

Iar acesta a fost doar începutul. Rând pe rând, ligă după ligă, au optat pentru desfășurarea competițiilor fără spectatori, amânarea lor sau suspendarea completă a competițiilor. La Liga, Premier League, Bundesliga, Ligue 1 au fost următoarele care și-au anunțat suspendarea activității.

CORONAVIRUS SUSPENDĂ ȘI LIGA 1

Federația Română de Fotbal a anunțat că a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice până pe 31 martie, inclusiv meciurile din Liga 1, din cauza pericolului creat de coronavirus.

„Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.”

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național, hotărârea Federației poate suferi modificări.

EURO 2020 SE AMÂNĂ PÂNĂ ÎN 2021

Oficialii celor de la UEFA au decis, după o videoconferință la care au participat cele 55 de federații afiliate, amânarea Euro 2020 pentru vara anului viitor. Astfel, Euro 2021 se va derula între aceleași date, 11 iunie – 11 iulie.

Prin urmare, turneul final, al cărei gazdă este și Bucureștiul, va avea loc anul viitor.

Anunțul a fost făcut public pentru prima dată de oficialii Federației Norvegiei de Fotbal, pe rețelele de socializare.

#STAIACASĂ

Cu siguranță, cel mai important lucru în acest moment este siguranța oamenilor. Doar așa lucrurile vor putea reveni la normal, pe toate planurile, inclusiv în sport.

Deși lumea sportului este în pauză, la MaxBet poți paria în continuare pe cele mai tari evenimente E-sports și te poți distra cu cele mai noi sloturi.

Indiferent de cum îți place să te distrezi, la Blackjack, Rulată, Sloturi sau Pariuri e-sports, rămâi în siguranță și #staiacasă!