În timpul cursei de Moto2 din cadrul Marelui Premiu al statului San Marino, italianul Romano Fenati a acționat frâna motocicletei compatriotului său, Stefano Manzi, în timp ce aceștia rulau în plină viteză pe linia dreaptă a circuitului de la Misano.

 

Ca urmare a acestui gest, Marinelli Snipers Team a decis excluderea sportivului din echipă. De asemenea, Fenati avea o înțelegere cu producătorul de motociclete MV Agusta, pentru a face parte din echipa de Moto2, însă gestul lui de duminică a pus capăt acestei înțelegeri.

 

Reacțiile referitoare la acțiunea motociclistului au continuat, lumea motociclismului cerând suspendarea pe viață a lui Fenati. Astfel, italianul a decis să se retragă definitiv din motociclism, la vârsta de 22 de ani.

 

Stefano Manzi povestește cum s-a întâmplat incidentul de duminică

 

”M-a împins și apoi a acționat frâna din față cu mâna stângă. Conducea cu 217 km/h și a lovit frâna cu o presiune de 20 bari, adică mai mult decât dublul presiunii medii exprimate în Misano. Când a ajuns în dreptul meu, am observat că și-a luat mâna de pe frână. Contactul nostru a fost atât de rapid încât nici nu îmi dau seama cum am reușit să rămân în echilibru”, a explicat Manzi pentru GPOne.

fenati-moto2

Sursa Foto: dailymail.co.uk

După această luptă cot la cot, Fenati a reușit să îl încetinească pe Manzi și să-l depășească. Din fericire, Manzi a reușit să își păstreze echilibrul, însă a renunțat la cursă cu șapte tururi înaintea finalului. Nici Fenati nu a terminat cursa, pentru că organizatorii i-au arătat drapelul negru, cel al descalificării, pentru ”conducere iresponsabilă”, cu trei tururi înaintea finalului.

 

Romano Fenati nu este la primul său astfel de incident. Acesta a fost exclus din echipa de Moto3, patronată de Valentino Rossi, pentru ”comportament care încalcă linia disciplinară a echipei”. În anul 2015, Fenati a lovit cu piciorul un adversar în turul de încălzire al unei curse de Moto3.