1.Cuvântul Poker este derivat din germanul ”pochen”. Acest cuvânt se traduce prin ”a se lăuda” sau ”a blufa”.

2.În prezent, 90% dintre jucătorii de cazino preferă să joace sloturi online, în timp ce doar 10% dintre aceștia au continuat să rămână fideli cazinourilor offline.

3.Banii tăi se află mai în siguranță în contul unui cazino online decât ar fi într-o bancă. Potrivit licențelor pe care le dețin cazinourile online, nimeni nu are acces la banii din contul tău. Acest lucru nu este valabil și în cazul băncilor, care îți pot utiliza oricând banii din conturi.

4.Unul dintre cei mai mari fani ai jocului de Blackjack a fost Napoleon Bonaparte. Acesta obișnuia să se joace în special după ce a fost exilat pe insula Elba.

5.Liberty Bell a fost prima variantă a jocurilor automate și a fost inventată în anul 1899. Liberty Bell avea trei role și șase simboluri – diamant, inimă, lopată, stea, potcoavă și un Liberty Bell. În cazul în care trei clopote erau aliniate la rând, jucătorul putea câștiga maximum 50 de cenți.

6.Cei patru Popi de pe cărțile de joc nu sunt simple ilustrații, ci fiecare reprezintă câte un rege important din istorie. David – regele Israelului și Iudeei, cel care l-a omorât pe Goliat; Cezar – dictatorul roman care după moarte a fost declarat zeu; Alexandru Macedon – grecul care a creat unul dintre cele mai mari imperii din istorie; Carol cel Mare – lider militar și politic al francilor în evul mediu timpuriu.

7.Loteriile sunt cele mai populare jocuri de noroc din lume. Mai bine de 55% din populația întregii lumi joacă la loterie.

8.Miliardarul Howard Hughes a cumpărat un mic cazinou numit Silver Slipper doar pentru a repoziționa semnul publicitar al acestuia. Semnul neon era îndreptat către dormitorul lui, lucru care îl ținea treaz până noaptea târziu.

9.Banii proveniți din pariuri și din industria jocurilor de noroc, în general, au susținut construcția mai multor proiecte grandioase pe mapamond. Printre acestea se numără și Marele Zid Chinezesc.

10.Deși Las Vegas este considerat Paradisul jocurilor de noroc, cel mai mare oraș din industrie este, de fapt, Macao. În Macao se pariază într-o singură zi cât se pariază într-o săptămână în Vegas.