1.Dacă Michael Phelps ar fi fost o țară, s-ar fi situat pe locul 35 în topul medalilor de aur obținute la Jocurile Olimpice de-a lungul istoriei. Medaliat cu aur de 24 de ori la Jocurile Olimpice de Vară și deținătorul a șapte recorduri mondiale, înotătorul American ar fi surclasat 97 de națiuni.

2.Meciul de fotbal AS Adema – SO l’Emyrne a fost jucat pe 31 octombrie 2002. 149 – 0 a fost scorul final al disputei și reprezintă recordul Mondial pentru cel mai mare scor al tuturor timpurilor.

3.Până în anul 1949, gazonul de la Wimbledon era păstrat la doi centimetri. Regula s-a schimbat după ce un jucător englez a fost mușcat de un șarpe.

4.Primul meci de baschet s-a jucat cu o minge de fotbal. De fapt, în perioada 1891-1950 jucătorii de baschet obișnuiau să folosească mingile de fotbal, lucru care îi obliga să își pună praf de cărbune pe palme, astfel încât să poată prinde mai bine balonul.

5.Prima ediție a Jocurilor Olimpice moderne a avut loc în Grecia, la Atena, în anul 1896. Atunci au participat 311 bărbați, dar nici o femeie.

6.În 1998, o întreagă echipă de fotbal din Republica Democrată Congo a fost ucisă de un trăsnet, înaintea unui meci. Ciudat este faptul că deși toți cei 11 membri au decedat, nici mărcar un jucător de la echipa adversă nu a fost rănit.

7.Cel mai lung meci de volei înregistrat vreodată s-a desfășurat în Kingston, Carolina de Nord. Acesta a durat 75 de ore și 30 de minute.

8.Guinness World Records a recunoscut un val de 23,8 metri, pe care a făcut surf Garett McNamara (Portugalia), ca fiind cel mai înalt val pe care s-a făcut vreodată surf.

9.Golful rămâne unul dintre cele două sporturi care au fost jucate pe Lună. În 1971, astronautul Alan Shepard a lovit mingea de golf ținând crosa cu o singură mână. Mingea a parcurs mai mulți kilometri până la atingerea solului. Cel de-al doilea sport care s-a jucat pe Lună a fost aruncarea cu sulița.

10.Deși foarte multă lume crede că înotătorii se rad pentru a arăta cât mai bine în costum, adevărul este altul. Conform unor studii, acest lucru favorizează creșterea sensibilității pielii a unui înotător, atunci când se află în apă. Astfel, sportivii pot simți mai bine apa și presiunea și își pot îmbunătăți tehnica de înot.