Naționala României debutează în Liga Națiunilor, cea mai nouă competiție UEFA, împotriva reprezentativei Muntenegrului. Duelul din Grupa a 4-a, seria C, va avea loc mâine seară, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești și se va juca de la ora 21:45.

Partida România – Muntenegru se dispută fără spectatori

Stadionul din Ploiești are o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri, însă partida de debut a tricolorilor în Liga Națiunilor se va disputa fără fani. Aceasta este urmarea sancțiunilor UEFA primite de către România pe durata preliminariilor EURO 2016, când au existat incidente în meciul cu Grecia.

Deși pe stadion nu se vor afla suporteri, cele două echipe sunt pregătite să ofere un adevărat spectacol fotbalistic pentru fanii care vor urmări meciul din fața televizorului. De asemenea, pentru a evita deteriorarea suprafeței de joc și pentru a debuta în Liga Națiunilor cu un meci fără probleme tehnice, administratorii arenei „Ilie Oană” au decis înlocuirea parțială a gazonului.

În ultima perioadă, suprafețele de joc de pe mai multe stadioane, printre care se numără Național Arena și Ion Oblemenco, au iscat mari probleme jucătorilor. Astfel, Federația Română de Fotbal a cerut înlocuirea unor porțiuni de gazon, cu aproximativ patru zile înainte de disputa cu fosta adversară din preliminariile CM.

Accidentare de ultim moment în echipa Muntenegrului

Reprezentativa Muntenegrului se poate confrunta, totuși, cu probleme mai serioase decât deterioararea suprafeței de joc în disputa de vineri. Echipa va veni în România fără cel mai important om al ei – atacantul Stevan Jovetic, de la AS Monaco. Jovetic este jucătorul care a înscris pe Cluj Arena, în urmă cu doi ani, însă acesta nu va putea face deplasarea de data aceasta, din cauza unei accidentări recente, care necesită o perioadă de recuperare.

Selecționerul Ljubisa Tumbakovic susține că atacantul a anunțat târziu faptul că nu poate face deplasarea și că nu este supărat din acest motiv, ci doar surprins. „Până la urmă, să joc la națională este un privilegiu. Nu sunt supărat, dar sunt puțin dezamăgit”, a declarat Tumbakovic.

Pentru meciul de mâine seară, România are o cotă de 1.70 pentru victorie, în timp ce Muntenegru are cota 5.50 pentru câștig. Pentru un scor egal la finalul meciului cota este de 3.50.