Ruleta este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de noroc, pe care îl poți găsi atât în cazinourile online, cât și în cele offline. Inventată în Franța, în secolul al XVII-lea, ruleta a migrat de-a lungul timpului și în Las Vegas, America. Versiunea originală este cunoscută sub numele de Ruletă Europeană și este cea mai populară, la momentul actual. Cealaltă versiune este denumită Ruleta Americană și a fost adaptată, mai târziu, în Statele Unite.

Diferențele dintre European Roulette și American Roulette

Diferențele dintre cele două versiuni ale Ruletei reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte, atunci când vine vorba despre jocurile de noroc. Care sunt deosebirile între Ruleta Europeană și cea Americană, dar și care dintre ele oferă mai multe șanse de câștig, poți afla în cele ce urmează.

  • Ambele variante au aceeași roată, cu numere de la 1 la 36, adică 18 numere roșii și 18 numere negre sau 18 numere pare și 18 numere impare. Din acest punct de vedere, singura diferență este numărul 0. La Ruleta Europeană există un singur 0 (zero), în timp ce la Ruleta Amricană exista două astfel de numere – 0 (zero) și 00 (dublu zero).
  • Această deosebire conduce, automat, la o alta. Mai exact, cea de-a doua diferență se referă la șansele jucătorului de a nimeri numărul 0. La Ruleta Europeană, șansa de a nimeri numărul 0 este de 2.703%, iar la cea Americană este de 2.632%.
  • Prin urmare, și marja de profit diferă. În cazul Ruletei Europene marja este de 2.7%, în timp ce în cazul versiunii Americare aceasta urcă la 5.26%.

Așadar, deși există diferențe între cele două variante ale jocului de Ruletă, amândouă îți oferă posibilități de câștig și, la fel ca în cazul altor jocuri de noroc, totul se bazează pe capacitatea jucătorului de a prezice numărul câștigător.

În cazinoul online MaxBet, poți juca atât versiunea Europeană, cât și versiunea Americană, în funcție de preferințele tale. De asemenea, poți alege să joci Ruletă Live, cu dealeri live, dacă vrei să trăiești experiența autentică a unui cazino.