France Football, una dintre cele mai prestigioase publicații, a realizat un nou clasament al celor mai bine plătite staruri din lumea fotbalului. Acest clasament a fost obținut în urma analizării salariilor, bonusurilor și altor venituri în posesia cărora au intrat, anul trecut, jucători și antrenori celebri.

Lionel Messi se situează în fruntea clasamentului celor mai bine plătiți fotbaliști din lume, în timp ce, în tabăra antrenorilor, pe primul loc se află Diego Simeone.

Vezi mai jos cine ocupă primele 5 poziții la ambele categorii.

Top 5 cei mai bine plătiți antrenori

 1. Diego Simeone – Antrenorul lui Atletico Madrid se află în fruntea listei, acesta fiind plătit cu 41 de milioane de euro. În plus, Simeone și-a prelungit contractul cu Atletico până în iunie 2022.
 2. Jose Mourinho – Fostul antrenor de la Manchester United este ocupantul locului doi. Acesta câștiga nu mai puțin de 31 de milioane de euro în perioada sa la Old Trafford, însă la finalul anului trecut acesta a fost demis.
 3. Thierry Henry – Pe a treia poziție se regăsește fostul antrenor al AS Monaco. Thierry Henry a reușit să facă, în stagiul său scurt de doar trei luni, nu mai puțin de 25,5 milioane de euro.
 4. Pep Guardiola – Managerul campioanei Angliei, Manchester City, este ocupantul locului 4. Acesta este remunerat cu 24 de milioane de euro.
 5. Ernesto Valverde – Pe ultimul loc în top 5 îl găsim pe antrenorul Barcelonei, plătit cu 23 de milioane de euro.

 

Top 5 cei mai bine plătiți fotbaliști

 1. Lionel Messi – Jucătorul Barcelonei este cel mai bine plătit fotbalist din lume, potrivit France Football. În contul argentinianului intră 130 de milioane de euro anual, însumând salariul lunar, bonusurile și veniturile din sponsorizări.
 2. Cristiano Ronaldo – Starul portughez se situează pe a doua poziție, cu un câștig anual de 113 milioane de euro. Ronaldo și-a sporit veniturile lunare cu 10 milioane de euro în urma transferului din vara anului trecut de la Real Madrid la Juventus Torino.
 3. Neymar – Fotbalistul de la Paris Saint Germain mai are puțin până va atinge pragul de o sută de milioane de euro pe an. Acum, câștigurile starului echipei franceze însumează 91,5 milioane de euro.
 4. Antoine Griezmann – Ocupantul treptei a patra este atacantul lui Atletico Madrid. Acesta are un venit anual mai mic decât jucătorii din fruntea clasamentului, însă tot este plătit cu o sumă uriașă: 44 de milioane de euro anual.
 5. Gareth Bale – Fotbalistul de la Real Madrid închide topul celor mai bine plătiți jucători ai planetei, acesta încasând 40,2 milioane de euro pe an.

France Football a publicat și salariile din fotbalul feminin:

 1. Ana Heberberg (Lyon) – 400.000 de euro
 2. Amandine Henry (Lyon) – 360.000 de euro
 3. Wendie Renard (Lyon) – 348.000 de euro
 4. Carli Lloyd (Sky Blue FC) – 345.000 de euro
 5. Marta (Orlando Pride) – 340.000 de euro

Interesant este faptul că Ana Heberberg, câștigătoarea Balonului de Aur sezonul trecut, câștigă de 325 de ori mai puțin decât Lionel Messi.

Surse: footballfrance.fr; sportbible.com