Naomi Osaka s-a impus, în finala de sâmbătă de la Melbourne, în fața Petrei Kvitova, scor 7-6, 5-7, 6-4, după două ore și 30 de minute de joc. Tenismena din Japonia nu doar că a câștigat titlul și premiul în bani, dar de luni a devenit și noul lider mondial din clasamentul WTA.

Naomi-Osaka-Australian-Open-2019

La conferința de presă care a avut loc imediat după finala feminină Australian Open 2019, Osaka a făcut câteva declarații și cu privire la ascensiunea în clasamentul WTA. Potrivit sport.ro, sportiva a spus că momentan se bucură doar pentru câștigarea trofeului.

“Încă nu înseamnă nimic. Poate o să simt ceva la următorul turneu, când o să văd numărul 1 lângă numele meu. Acum sunt fericită că am câștigat acest trofeu. Am visat că o să câștig acest turneu și încă sunt în stare de șoc, chiar dacă meciul s-a terminat. Încă nu imi vine să cred că am câștigat”, a declarat nipona.

Novak Djokovic a câștigat, duminică dimineață, al 15-lea titlu de Grand Slam al carierei, după ce l-a învins pe Rafael Nadal, scor 6-3, 6-2, 6-3, în două ore și patru minute.

Novak-Djokovic-Australian-Open-2019

Primele cuvinte ale lui Novak Djokovic, devenit acum unicul septuplu campion din istoria Australian Open la masculin, au fost cuvinte de mulțumire. ”Vreau să ii salut pe cei din familia mea, sper că s-au uitat la meci, mi-au promit că o vor face. Le mulțumesc părinților, fraților mei pentru dragostea necondiționată și pentru cât au investit în mine de-a lungul acestor ani. Mulțumesc Marian pentru că ai revenit la mine în echipă. Abia aștept să revin la anul și sunt extrem de recunoscător pentru experiență” a fost declarația sârbului, conform mediafax.ro.

Djokovic a continuat cu felicitări pentru Nadal. ”Vreau să îl felicit pe Rafa pentru ultimele săptămâni, a fost o seară dificilă acum. Din păcate, ai avut ghinionul de a avea multe accidentări de-a lungul carierei, dar ne arăți mie și celorlalți ce înseamnă să lupți. Nu am cuvinte”, a adăugat tenismenul.