Toată lumea știe cum arată o minge de tenis și este cât se poate de evident că nu trebuie să fii nici jucător profesionist și nici măcar un fan înfocat al acestui sport pentru a putea recunoaște imediat o astfel de minge. În ciuda faptului că oricine știe cum arată mingile de tenis, există câteva lucruri despre ele pe care foarte puțini oameni le cunosc.

1.Până în anul 1972 mingile de tenis erau albe sau negre

Primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la mingile de tenis este, cu siguranță, culoarea stridentă a acestora. Cu toate astea, mingile de tenis nu au fost mereu galbene sau verzi, acestea obișnuind să fie albe sau negre până în anul 1972. Motivul pentru care mingile de tenis sunt așa cum le știm astăzi este acela că televiziunile au cerut schimbarea culorii, pe motiv că telespectatorii nu le puteau vedea atunci când urmăreau meciurile la televizor.

mingi-de-tenis-negre

2.Mingile folosite la turneul de la Wimbledon sunt donate unor rezervații de animale

În fiecare an, pe durata turneului de la Wimbledon sunt folosite peste 54.000 de mingi de tenis, iar aproximativ 700 dintre acestea dispar. Cel mai probabil, spectatorii le păstrează drept suvenir de fiecare dată când acestea ajung în public. Deși un număr mare de oameni pleacă acasă cu una sau mai multe mingi de tenis, tot rămân foarte multe bile folosite după terminarea turneului. De aceea, din anul 2001, o mare parte dintre mingile de tenis folosite la Wimbledon au început să fie donate unor rezervații de animale, care realizează adăposturi pentru șoareci. În acest fel, mingile de tenis sunt reciclate și utilizate într-un scop nobil.

tennis-ball

3.Mingile de tenis diferă în funcție de turneul unde sunt folosite

Un alt lucru despre mingile de tenis pe care foarte puține persoane îl cunosc este acela că ele diferă în funcție de turneul unde sunt folosite. Explicația este una cât se poate de simplă și de logică. Mai precis, nu toate turneele sunt jucate pe aceeași suprafață, iar tipul de suprafață afectează în mod direct traiectoria și viteza mingiei. Astfel, pentru fiecare tip de suprafață de joc, se folosește un alt tip de minge de tenis.

Tennis ball on a tennis clay court

Așadar, deși toată lumea știe cum arată mingile de tenis, există o mulțime de detalii mai puțin cunoscute despre acestea. Cele prezentate mai sus reprezintă doar o mică parte dintre ele! Tu ce alte lucruri interesante cunoști despre mingile de tenis?