Rafael Nadal s-a retras de la primul eveniment planificat al sezonului, ce va avea loc în cadrul unei expoziții în Abu Dhabi, din cauza unei îngrijorări persistente cu privire la forma sa.
Jucătorul în vârstă de 31 de ani a fost forțat să renunțe la ultimul turneu al sezonului – ATP Finals din Londra – luna trecută, din cauza unei accidentări la genunchi, după un sezon extenuant, în care a câștigat Roland-Garros și US Open.
„2017 a fost un an geu și trebuie să-mi reorganizez calendarul pentru a putea fi pregătit,” a declarat Nadal pentru site-ul web oficial Mubadala World Tennis Championships.

„Din acest motiv, din păcate, am fost nevoit să-i anunț pe organizatori, iar acum pe voi, fanii, că nu voi juca de data aceasta la Abu Dhabi.”
Cotidianul sportiv spaniol AS a menționat că săptămâna aceasta Nadal a fost nevoit să-și întrerupă programul de antrenamente din Mallorca pentru a obține îngrijiri medicale în Barcelona, din cauza accidentării supărătoare la genunchi.

Spaniolul va fi înlocuit de compatriotul său Roberto Bautista Agut în cadrul evenimentului de șase jucători, în cele trei zile ale acestuia, în perioada 28-30 decembrie.