Hua Hin – Darren Cahill, antrenorul jucătoarei nr. 1 mondial, Simona Halep, crede că românca va reuși anul acesta să câștige un turneu important, Roland Garros fiind favoritul său dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Fostul jucător australian de tenis, nr. 22 mondial, se află în Hua Hin împreună cu jucătoarea româncă, pentru o demonstrație de tenis pe care o folosește ca un prilej pentru a se pregăți pentru turneu major care va deschide sezonul din 2018, programat în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie.

Jucătoarea în vârstă de 26 de ani a fost de două ori aproape de a câștiga un turneu major, ajungând până în finala Roland Garros în 2014 și 2017. De fapt, chiar a fost la un set și un break distanță de victorie în partida cu Jelena Ostapenko din iunie, dar a pierdut în cele din urmă, ridicând întrebări dacă nu cumva actuala nr. 1 mondial are calitățile necesare pentru a câștiga un trofeu de Grand Slam. Cahill, care face parte din echipa lui Halep de trei ani, este încrezător că protejata sa are potențialul necesar.

„Nu poți fi nr. 1 în lume și să ajungi în finala unui turneu major fără a avea capacitatea de a-l câștiga. Este o chestiune de muncă asiduă continuă și de a face ceea ce trebuie în fiecare zi, pentru a te plasa într-o poziție bună,” a spus antrenorul de 52 de ani, care a antrenat și alte foste/foști nr. 1, precum Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Andy Murray și Ana Ivanovic.

Halep a ales să se antreneze în pre-sezon acasă, în București, iar nu în Australia, pentru a petrece mai mult timp alături de familie. De asemenea, l-a recrutat și pe conaționalul său Andrei Pavel, fost nr. 13 mondial, să o ajute timp de două săptămâni și a petrecut încă 3 săptămâni lucrând cu Cahill.

„Deși a mai avut unele accidentări și probleme de sănătate în trecut, anul acesta este 100% în formă și sănătoasă. Ținem pumnii strânși să rămână așa. Joacă bine și este pregătită,” a declarat Cahill.
Cu toate acestea, jucătorul din Adelaide consideră că Halep va trebui să aibă un mental puternic și să aibă credința că este suficient de bună pentru a fi campioana unui turneu major.

„La momentul oportun, trebuie să fie curajoasă și să joace fără regrete, în propriile ei condiții. Sunt foarte încrezător și am mare încredere că poate să o facă. Acum, este doar o chestiune să o creadă și ea,” a mai adăugat australianul.

Deși Cahill crede că Halep a avut cea mai bună șansă la câștigarea turneului francez, nu a dat la o parte nici șansele ei la câștigarea celorlalte turnee de mare șlem.

„Joacă bine pe iarbă și este o jucătoare bună pe zgură. Într-un interval de două săptămâni, va putea câștiga oricare dintre turneele majore,” a spus el.