Steaua spaniolă a tenisului, Garbiñe Muguruza, locul patru mondial, a depășit-o furtunos pe românca Simona Halep, în finala turneului de tenis Premier 5 din Cincinnati, anihilând-o pe rivala ei de pe teren cu două seturi câștigate consecutiv 6-1, 6-0.

Muguruza a avut nevoie de doar 56 de minute pentru a-și însuși cel de-al doilea titlu de până acum, din acest an, după ce a ieșit pe primele locuri la Wimbledon, declară Efe.

Acesta a fost, de asemenea, primul turneu Premier 5 pe care îl câștigă ca profesionistă, ducând acasă 522.450 USD în numerar și 900 de puncte în clasamentul WTA, în care se străduiește să devină jucătoarea numărul 1 din lume.

Campioană la Roland Gaross, în 2016, și la Wimbledon, la începutul acestui an, a jucat un tenis perfect duminică după-amiază pentru a trece în fruntea clasamentului pentru prima dată în acest an, pe drumul spre finalele WTA din Singapore.

Aceasta este cea de-a treia victorie a spaniolei, în vârstă de 23 de ani, împotriva lui Halep, dintre cele patru întâlniri ale lor ca profesioniste, iar cu această victorie, a împiedicat-o pe româncă să devină numărul 1 mondial la tenis.

Carolina Pliskova, din Cehia, pe care Muguruza a învins-o, de asemenea, cu 6-3, 6-2 în semifinalele turneului Premier 5, își păstrează locul 1.

Muguruza a dominat tot timpul meciul cu Halep, nepermițându-i rivalei ei să-și dezvolte cele mai bune lovituri, explozii puternice din dreapta, care trimit mingea până departe, pe teritoriul inamic.

Între timp, la meciurile de tenis masculin de la Cincinnati, de duminică, bulgarul Grigor Dimitrov, locul șapte, l-a învins pe australianul Nick Kyrgios, cu 6-3, 7-5, pentru titlu.

A durat o oră și 25 de minute pentru ca Dimitrov, 26 de ani, să-și câștige primul titlu Masters 1000, ducând acasă 954.225 USD în numerar și 1000 de puncte în clasamentul ATP, unde a ajuns între primii 10 pentru prima dată în acest an.

Între timp, Kyrgios, 22 de ani, care a jucat și el pentru prima dată într-o finală Masters 1000, a primit un cec de 467.880 USD împreună cu 600 de puncte în clasamentul mondial, în care se clasează între primii 20.

Kyrgios, care l-a scos din turneu pe Rafael Nadal, de pe primele locuri, cu o victorie cu 6-2, 7-5 în meciul din sferturile de finală, de vineri noapte, în finală nu s-a putut baza pe serviciul decisiv pentru victorie, deși a trimis 15 lovituri puternice la cele 6 ale lui Dimitrov, având însă 4 faulturi duble comparativ cu cele 5 ale bulgarului. Dimitrov, între timp, a distrus serviciul australianului de două ori, o dată în fiecare set.