Rafael Nadal a spus că este încrezător că va fi într-o formă potrivită pentru a lua parte la Jocurile Olimpice ce vor avea loc luna viitoare în Rio de Janeiro.

Nadal, deținător a 14 titluri de grand slam, nu a mai participat la niciun meci de competiție după ce s-a retras de la Open-ul francez din cauza unei accidentări la încheietură.

De asemenea, el s-a retras și de la Masters-ul de la Toronto din această săptămână, la fel ca Roger Federer și Any Murray, toți trei dorind să se pregătească pentru apropiata ediție a Jocurilor Olimpice. Cu toate acestea, Nadal este încrezător că va fi complet recuperat pentru a juca atât la individual, cât și la dublu în cadrul Olimpiadei.

Nadal, care a câștigat medalia de aur la Jocurile din 2008, de la Beijing, a început antrenamentele pentru competiție săptămâna trecută. A declarat într-un interviu: „Sper să avansez câte puțin în fiecare zi și să fiu în plină formă la Rio”.

El speră să participe la dublu mixt alături de campioana de la Open-ul Francez, Garbine Muguruza.

Federer este și el ocupat cu pregătirile pentru Olimpiadă și a decis că are nevoie de mai mult timp de odihnă după înfrângerea în cinci seturi suferită în fața lui Milos Raonic în semi-finalele de la Wimbledon. El a declarat săptămâna trecută: „Toronto este unul dintre evenimentele mele preferate din calendar și sunt dezamăgit că nu voi putea juca în fața excepționalilor fani ai tenisului din Canada. Privind în perspectivă, este cel mai bine pentru mine să-mi acord mai mult timp după Wimbledon.”

Între timp, Murray, care își va apăra aurul olimpic, a spus și el că are nevoie de mai multă odihnă după Wimbledon. Este pentru prima dată când va rata competiția din 2006 și până acum, dar este clar că perspectiva unei a doua medalii olimpice este prea importantă pentru a risca.