Simona Halep a părăsit primul turneu de Grand Slam al anului, după ce a fost eliminată în optimi de către Serena Williams (1-6, 6-4, 4-6). Românca a pierdut primul set după numai 20 de minute și a declarat că “s-a simțit ca și când era lovită de tren, totul venea prea repede” în acele momente.

La încălzirea de dinaintea meciului cu Serena Williams, sportiva noastră a fost surprinsă alături de tehnicianul Thierry Van Cleemput, antrenor Belgian care duminică și-a încheiat colaborara cu David Goffin .

La scurt timp după terminarea meciului dintre Halep și Williams, jurnaliștii prezenți la Melbourne au anunțat că Thierry Van Cleemput o va antrena o perioadă de probă pe Simona, pentru turneele de la Doha (11-18 februarie) și Dubai (18-25 februarie), primele la care jucătoarea noastră va participa după eliminarea de la Australian Open.

Întrebat despre acest subiect, thenicianul a spus că nu își dorește să comenteze. “Înțeleg că e ciudat, dar nu vreau să vorbesc despre acest subiect. Este inutil să vorbesc acum. Lăsați-mă puțin timp”, a declarat Thierry Van Cleemput.

Van Cleemput este antrenor din anul 1993, iar în ultimii cinci ani l-a pregătit pe David Goffin, pe care l-a și transformat într-un jucător de top în ATP, reușind să îl aducă până pe locul al șaptelea în clasamentul Mondial.

De-a lungul carierei sale, acesta i-a mai pregătit pe Olivier Rochus (1993-1997), Steve Darcis (2011-2012), iar în perioada 2002-2005 a fost asisent în staff-ul echipei de Cupa Davis a Belgiei.

Sursa foto: digisport.ro