Aflată pe locul 24 în clasamentul WTA, tenismena din Rusia a decis să nu mai dispute niciun meci în 2018 și să se retragă de la ultimele trei turnee la care urma să participe în acest an. Astfel, Maria Sharapova a renunțat să mai joace la turneele de la Beijing, Tianjin și Moscova.

Potrivit jurnalistului Ben Rothenberg, cel care a făcut anunțul public pe Twitter, motivul deciziei este acela că sportiva are nevoie de odihnă și trebuie să se recupereze pentru a fi în cea mai bună formă sezonul viitor.

Ultimul turneu din 2018 la care a participat Sharapova a fost US Open, unde a reușit să ajungă până în optimi, pierzând în fața spaniolei Carla Suarez Navarro.

maria-sharapova-carla-suarez-navarro

Totalul meciurilor jucate de Masha în acest an este de 31, dintre care a câștigat 20 și a pierdut 11, fără să câștige vreun turneu.

Un alt motiv din spatele acestei decizii ar putea fi faptul că Sharapova ocupă locul 5 în topul celor mai bine plătite sportive din lume. Tenismena de 31 de ani a reușit să strângă aproximativ 1,3 milioane de dolari în anul 2018, doar din tenis.