Israel și România și-au anunțat componența echipelor pentru meciul de baraj din Cupa Davis a BNP Paribas, ce va avea loc pe Canada Stadium în Ramat Hasharon, Israel, în perioada 27-29 octombrie.

Cele două națiuni se vor înfrunta pentru a stabili cine va fi retrogradată din Grupa I Europa/Africa. Meciul va avea loc în puțin peste o săptămână și are loc după ce Israelul a fost învins de Ucraina cu 5-0 și România a pierdut în fața Austriei cu 4-1, în luna septembrie.

Dudi Sela, Edan Leshem, Mor Bulis și Jonathan Erlich vor concura pentru țara gazdă – aceeași echipă care a fost înfrântă de Ucraina – cu un nou căpitan, Harel Levy, în timp ce echipa românească a lui Andrei Pavel va fi alcătuită din Dragoș Dima, Nicolae Frunză, Vasile Antonescu și Bogdan Borza.

Antonescu, jucătorul de 27 de ani, numărul 649 mondial, ar putea înregistra prima sa apariție în Cupa Davis pentru echipa oaspete.

Mizele sunt mari pentru ambele echipe, Israelul încercând să evite să retrogradeze în Grupa II Europa/Africa, pentru prima dată în 16 ani, iar România încercând să evite și ea retrogradarea în Grupa II, pentru prima dată din 1993.

România nu a pierdut niciodată în fața Israelului, câștigând toate cele patru întâlniri anterioare, din 1962, 1969, 1971 și 2015.