Yulia Putintseva a fost din nou protagonista unui moment controversat la Australian Open 2019. Jucătoarea din Kazakhstan a fost surprinsă în timp ce le arăta degetul mijlociu spectatorilor, la finalul partidei cu Belinda Bencic.

Jucătoarea de tenis în vârstă de 24 de ani a fost învinsă în trei seturi, scor 5-7, 6-4, 2-6. La finalul meciului, dezamăgită de faptul că spectatorii au susținut-o pe Bencic, Putintseva a părăsit nervoasă terenul, iar atunci când a trecut prin fața tribunelor, aceasta le-a arătat suporterilor degetul mijlociu.

Ieșirea acidă a tenismenei vine după un alt incident, petrecut după meciul cu Barbora Strycova.

În turul 1 de la Australian Open, Yulia Putintseva a învis-o pe sportiva din Cehia în două seturi, scor 6-4, 7-6(1). La finalul partidei, cele două jucătoare și-au strâns mâna la fileu, iar Strycova a susținut că adversara ei nu a fost fair-play.

“Îmi place să strâng mâna normal, dar ea a venit și m-a strâns hard core! Când am întrebat-o de ce a făcut asta, mi-a răspuns că și eu i-am strâns mâna. Este adevărat, dar eu i-am strâns mâna normal!”, a declarat  Barbora Strycova.