Vedeta Simona Halep din România va rămâne pe tușă o perioadă, recunoscând că suferă de tendinită la genunchiul stâng, după o eliminare șocantă în prima rundă a Australian Open ce s-a desfășurat luni.

Jocul agresiv al americancei Shelby Rogers a dat rapid roade pentru jucătoarea cap de serie numărul patru, care a câștigat cu 6-3, 6-1 în doar 75 de minute, în meciul de deschidere, crescându-i acesteia nivelul de încredere după ce a reușit să fie pe măsura celei mai bune jucătoare în timpul remizei strânse.

„M-am obișnuit cu asta, să joc cu jucătoare clasate și să încep direct cu meciuri dificile,” a spus reporterilor jucătoarea nr. 52 mondial, adăugând că i-a plăcut mereu să joace pe terenuri mari, în fața unui număr mare de spectatori.

„Mi-a plăcut mereu acea atmosferă. Este puțin diferit să joci pe un teren atât de mare, iar apoi să ai parte de presiuni din toate părțile. Cred că m-am maturizat un pic și m-am obișnuit cu asta.”

Deși deranjată de durere spre finalul primului set, nici nu i-a trecut prin cap lui Halep să renunțe la joc – „nu există pentru mine (sic)”, a declarat jucătoarea de pe locul patru reporterilor, admițând că Rogers „a meritat să câștige” datorită jocului agresiv și loviturilor puternice.

„A fost mai puternică decât mine azi,” a spus Halep.

Românca este accidentată de la finalul anului trecut, fiind supusă unui tratament non-invaziv și luând tratament anti-inflamatoriu în ultimele două zile, deși nu a fost încă la medic pentru a stabili dacă este necesară o intervenție chirurgicală.

„Este dificil de jucat când simți durere, iar genunchii sunt periculoși, așa că trebuie să am grijă.”

Este cea de-a doua eliminare în prima rundă a Australian Open pentru Halep după ce a fost trimisă acasă de o Zhang Shuai emoțională cu 6-4, 6-3 anul trecut.

Rogers o va întâlni pe surprinzătoarea Ashleigh Barty în runda a doua.