Vasile Dîncu, fostul Viceprim-ministru al României, a invitat întregul public român să trimită câte un euro jucătoarei de tenis, numărul 2 mondial, Simona Halep, care nu are un sponsor de echipament după ce a încetat contractul său cu Adidas, compania americană nedorind să reînnoiască contractul.

?#bestcaptain

Публикация от Simona Halep (@simonahalep)

De câteva săptămâni ne tânguim că Simona nu a primit 2 milioane de la Adidas, a scris Dîncu pe pagina sa de Facebook. Ce nedreptate, ce jignire pentru marea noastră campioană! În fiecare zi se inventează o ştire despre asta.

Ultima replică a venit de la Victor Hănescu, „Românii sunt marginalizați”, vorbind despre experiența sa personală. Cred că este așa, iar această discuţie penibilă nu duce la nimic. Nimeni nu a venit cu un proiect simplu, uşor de realizat, un proiect de solidaritate şi acţiune colectivă.

Am putea aduna, în câteva zile mai multe milioane de euro pentru campioana noastră, care aduce imagine bună și bucurie. Dacă 3 milioane de telespectatori români ar da câte un singur euro am putea scrie noi pe tricoul Simonei orice vrem.

Just Do It – I Just Did It ?❤️

Публикация от Simona Halep (@simonahalep)

Poate SIMONA de România, sau România 100 de ani, am putea pune drapelul. Am putea să plătim chiar de la bugetul statului, pentru că ar fi cel mai mare impact pentru brandul de ţara. Avem nevoie de un contract de sponsorizare sau deschide Federaţia română de tenis un cont pentru donaţii?