Jocurile Olimpice reprezintă cel mai mare eveniment internațional, multi-sportiv care se desfășoară o dată la 4 ani.

Anul acesta, olimpiada se va desfășura în parioada 24 Iulie – 9 August și va avea loc în Tokyo, Japonia.

SELECTAREA ORAȘULUI GAZDĂ

În cursa pentru locația gazdă a jocurilor olimpice de anul acesta s-au aflat 6 orașe: Baku (Azerbaidjan), Doha (Qatar), Instanbul (Turcia), Madrid (Spania), Roma (Italia) și Tokyo (Japonia).

Pentru că a fost o luptă foarte strânsă între Turcia, Spania și Japonia, au fost nevoie de 3 sesiuni de vot pentru a desemna o câștigătoare.

În final, membrii votanți ai Comitetului Internațional Olimpic au decis ca orașul gazdă să fie Tokyo.

Tokyo a mai organizat și ediția din 1964 a Jocurilor de vară și astfel, capitala japoneză devine primul oraș asiatic care găzduiește olimpiada de două ori.

5 SPORTURI NOI INTRODUSE ÎN COMPETIȚIE

Președintele CIO, a declarat că obiectivul Jocurilor Olimpice de vară 2020 este să le facă să fie mai „tinerești” și mai „urbane”, astfel, pe lângă cele 33 de sporturi care intră în concurs și printre sporturile olimpice binecunoscute deja, își mai fac apariția încă 5: Karate, Skateboarding, Sport Climbing și Surfing.

De asemenea, Baseball-ul și Softball-ul revin la Tokyo 2020 după ce ultima oară au fost prezente la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Jocurile vor cuprinde 339 de evenimente în 33 de sporturi diferite, cuprinzând 50 de discipline. Alături de cele cinci noi sporturi care vor fi introduse la Tokyo, vor exista cincisprezece noi evenimente în cadrul sporturilor existente, inclusiv baschetul 3×3, ciclismul freestyle BMX și ciclismul Madison, precum și noi evenimente mixte în mai multe sporturi.

ROMÂNIA SE PREGĂTEȘTE PENTRU TOKYO 2020

Printre cele 142 de țări participante la Jocurile Olimpice se află și România. Din echipa noastră fac parte apromximativ 100 de sportivi din atletism, canotaj, gimnastică artistică, haltere, judo, kaiac canoe, lupte, tenis de masă sau tir.

Este de așteptat ca portdrapelul delegației noastre să fie Simona Halep care va participa atat la proba de simplu dar și la dublu mixt alături de Tecău, și la dublu feminin, alături de Olaru.  Ar putea fi 3 medalii la tenis pentru România, cu șanse mari la simplu și la dublu mixt.

Ana Maria Popescu este o altă mare spranță pentru noi. Fiind deja calificată, Ana Maria va lupta să aducă o medalie olimpică a patra oară consecutiv la Scrimă.