Începând de luni, starurile tenisului mondial se vor lupta pentru primul Grand Slam al anului. Australian Open începe pe 14 ianuarie, finalele feminine și masculine fiind programate pe 26, respectiv 27 ianuarie.

Ediția cu numărul 107 a Australian Open este cea mai bogată de până acum, premiile totale ale primului turneu de Grand Slam din 2019 fiind 62,5 milioane de dolari. Atât fetele, cât și băieții au câștiguri egale: câte 4,1 milioane de dolari pentru câștigători și jumătate din această sumă pentru finaliști.

Cine va fi câștigătorul competiției masculine de simplu?

AO2019-1

Având în vedere că acesta este începutul unui nou sezon calendaristic de tenis, toți jucătorii speră să aibă un start bun. Totuși, unul singur va fi câștigătorul primului Grand Slam al anului.

Favorit pentru victoria finală este sârbul Novak Djokovic, cotat cu 2.10. În ciuda operației suferite anul trecut, Djokovic a reușit să câștige ultimele două turnee Grand Slam (Wimbledon și US Open 2018). Tenismenul se află, așadar, într-o formă excelentă și este pe bună dreptate favorit pentru a câștiga și Australian Open 2019.

Deși nu se consideră favorit, Roger Federer se află pe locul secund, cu cota 5.00. Anul trecut, în Australia, Federer a câștigat cel de-al 20-lea Grand Slam și al 6-lea Australian Open, fiind primul jucător de sex masculin care a reușit o asemenea performanță. Tenismenul a reușit, de asemenea, să ajungă cel puțin în semifinală, la 14 din ultimele 15 Australian Open.

Pe lista favoriților, Roger Federer este urmat de Rafael Nadal, cu cota 8.00 pentru a câștiga primul Grand Slam al anului. Nadal a reușit să ajungă în semifinalele ultimelor trei turnee Grand Slam și este foarte motivat să atingă recordul de patru semifinale la rând.

Caldendarul turneelor Grand Slam în 2019

Australian Open: 14 – 27 ianuarie

Roland Garros: 26 mai – 9 iunie

Wimbledon: 1 – 14 iulie

US Open: 26 august – 8 septembrie