Adolescenta japoneză Naomi Osaka a recunoscut că „s-a speriat” când avantajul său major a fost distrus de Madison Keys în partida de vineri de la US Open.

Osaka s-a prăbușit în lacrimi când americanca Keys, cap de serie numărul opt, a reușit o revenire dramatică la 7-5 4-6 7-6 (7-3) și a câștigat partida, mergând mai departe în runda a patra.
Conducând cu 5-1 în cel de-al treilea set și la un pas de cea mai mare victorie din carieră, Osaka a avut o cădere când Keys a câștigat următoarele cinci game-uri, în drumul ei spre o victorie care a blocat-o pe adversara ei de 18 ani.

Japoneza, nr. 81 mondial, a izbucnit în lacrimi de mai multe ori.

Dar nu avea unde să se ascundă pe masivul stadion Arthur Ashe de privirea miilor de fani sau de cea a nemiloasei Keys, care a trecut la atacul decisiv și și-a început revenirea după o minge trimisă larg de Osaka.

Între timp, britanica Johanna Konta este în plină formă trecând ușor de elvețianca Belinda Bencic, 6-2 6-1, pentru a ajunge între ultimele 16 jucătoare din turneu.

Semi-finalistă la Open-ul Australiei din 2016, jucătoarea născută în Sydney, cap de serie numărul 13, nu i-a permis niciun acces la conducere lui Bencic, obținând opt ași și egalându-și cel mai bun rezultat al sezonului din finala turneului de grand slam de la Flushing Meadows.

„Sunt doar incredibil de fericită,” a declarat Konta, care s-a prăbușit pe teren în mijlocul partidei anterioare, jucată împotriva bulgăroaicei Tsvetana Pironkova înainte de a-și reveni și a câștiga în trei seturi.

Wozniacki și-a continuat parcursul puternic cu o victorie fără drept de apel cu 6-3 6-1 în fața româncei Monica Niculescu.

Daneza, finalistă la US Open în 2009 și 2014, dar necalificată anul acesta după ce a stat pe tușă timp de două luni din cauza unei accidentări la gleznă, a dominat jocul încă de la început și a obținut victoria în mai puțin de o oră și jumătate.

Niculescu, clasată pe locul 58 mondial, cu 16 locuri mai sus de Wozniacki, a făcut un joc frumos la început, în special cu reverul său tăiat, o raritate în WTA Tour.