Jucătoarea româncă numărul 1 mondial, Simona Halep, s-a bucurat de un start victorios al sezonului, ridicând titlul Shenzhen Open la individual, după o victorie puternică 6-1, 2-6, 6-0 în fața campioanei de anul trecut, Katerina Siniakova, obținută în 74 de minute.

După o întârziere de patru ore din cauza ploii, meciul s-a jucat la stadionul de tenis închis al Centrului Sportiv Shenzhen Longgang.

Jucătoarea cap de serie numărul unu la individual nu s-a confruntat cu niciun punct de break și și-a câștigat peste 70% din punctele de serviciu într-un prim set puternic, dar și-a văzut serviciul distrus de trei ori în cel de-al doilea, când adversara sa de 21 de ani din Cehia a încercat o revenire.

Totuși, Halep, în vârstă de 26 de ani, ne-a arătat exact de ce este acum pe primul loc în lume în setul final, câștigând 24 din 30 de puncte, servindu-i adversarei sale o minge artistică, pentru a pecetlui victoria elegant. Trofeul marchează cel de-al șaisprezecelea titlu din cariera lui Halep și cela de-al doilea aici, la Shenzhen, după victoria din 2015.

„A fost o săptămână minunată pentru mine, deoarece am jucat foarte bine. A fost un meci dificil și (Siniakova) a jucat foarte bine. A bătut-o pe Sharapova, ceea ce este grozav – știu acest sentiment. Cred că am avut un meci minunat astăzi. Am încercat totul pentru a câștiga”, a spus Halep.

Pe drumul spre victoria finală, Halep a învins-o pe americanca Nicole Gibbs în prima rundă, pe Duan Ying-Ying din China în cea de-a doua, pe Aryna Sabalenka din Belarus în sferturile de finală și pe compatrioata sa, cap de serie numărul patru, Irina-Camelia Begu, în semifinala de ieri. Românca a pierdut doar două seturi în tot turneul.

Numărul 47 mondial, Siniakova, care a învins-o pe Halep în runda secundă de aici, anul trecut, și-a exprimat aprecierea pentru jocul adversarei sale.

Atât Halep, cât și Siniakova participă și la finala de dublu, alături de partenerele lor de joc, Begu și Barbora Krejcikova. Meciul a început la puțin peste treizeci de minute de la terminarea finalei la individual.
Shenzhen Open este organizat de Asociația chineză de tenis, Biroul Municipal de Cultură din Shenzhen, Departamentul de Sport și Turism și CCTV-IMG Sports Management Company și este co-organizat de către Biroul de Cultură, Departamentul de Sport și Turism al Districtului Longgang, Shenzhen Gemdale Sports Industry Co Ltd. și Kaisa Culture Sports & Tourism Group.

Evenimentul este mândru să aibă sponsori comerciali de prestigiu, care includ sponsorii principali, Kaisa Group și Gemdale Group, alături de Crowne Plaza Shenzhen Longgang City Centre, Iqiyi Sports, Erke, Life Fitness, Yonex, Head and Master Kong You Yue Purified Drinking Water.