Heather Watson a fost nevoită să-și apere titlul Monterrey Open cu o victorie intens disputată cu sârboaica Nina Stojanovic.

Britanica, cap de serie numărul 3, și-a revenit după ce a pierdut un tie-break strâns în cel de-al doilea set, ieșind învingătoare cu 6-2 6-7 (7/9) 6-4 dintr-o partidă care a durat aproape trei ore.

Aceasta a marcat o bine-venită revenire pe calea succesului pentru Watson, care a întâmpinat probleme de formă anul acesta și care a fost eliminată săptămâna trecută în prima rundă a turneului de la Miami.

Watson, care este acum pe locul 125 la nivel mondial, a obținut două break-uri în fața lui Stojanovic în primul set.

Cele două au schimbat apoi câte două break-uri de fiecare în cel de-al doilea set, înainte ca bretona să obțină un avantaj de 5-2 în tie-break.

Dar, din acel moment, a pierdut șapte din următoarele nouă puncte, inclusiv câteva puncte de meci, dar a reușit să-și păstreze concentrarea în setul decisiv.

A reușit singurul break pe serviciu în cel de-al treilea ghem și și-a adjudecat victoria.

Watson o va întâlni în continuare pe cap de serie numărul șase Ekaterina Makarova, având șansa de a o înfrunta pe numărul 1 mondial Angelique Kerber în sferturile de finală.