Românca Simona Halep, care va dori să obțină primul său titlu Grand Slam la Australian Open, peste două săptămâni, a trimis 12 mingi câștigătoare, distrugând-o pe americanca de pe locul 110, într-o oră și nouă minute.

„Am avut un public numeros, în fața căruia mi-a făcut plăcere să joc,” a declarat Halep după meciul său din prima rundă a turneului din orașul din sud-estul Chinei, pe care l-a câștigat în 2015.

Good bye's

Публикация от Maria Sharapova (@mariasharapova)

Halep a câștigat primul set cu ajutorul unui forehand agresiv, iar apoi a deschis cel de-al doilea set cu o lovitură de rever nimicitoare, în lungul terenului, înainte de a câștiga meciul din zbor.

„Este mereu o plăcere să joc aici, la Shenzhen,” a adăugat ea. „Am câștigat un titlu aici, acum trei ani deja. Este prima mea victorie de anul acesta ca numărul unu mondial, așa că sunt fericită și mă bucur de moment.”

Între timp, deținătoarea a cinci titluri de Grand Slam, Sharapova, care și-a făcut debutul la Shenzhen, a trecut și ea ușor de românca de pe locul 56, Mihaela Buzărnescu, cu scorul de 6-3, 6-0, într-o oră și 20 de minute.

Rusoaica, care își începe acum primul sezon complet de la revenirea pe teren, după suspendarea de 15 luni pentru dopaj din aprilie, și-a pecetluit victoria în două seturi, trimițând 18 lovituri victorioase, în 20 de erori neforțate.

„Este destul de impresionant să vezi tribunele pline în prima rundă,” a spus ea. „Este prima dată când vin aici, așa că nu știam la ce să mă aștept.”

Halep o va întâlni în continuare pe chinezoaica Duan Yingying, în timp ce Sharapova va juca cu americanca Alison Riske în cea de-a doua rundă.