Înainte de Bellator 170 s-au spus multe lucruri. Ceea ce a început, poate, ca o rivalitate amicală între vechi practicanți de arte marțiale mixte și foști adversari de lupte academice a devenit un pic mai personal odată cu apropierea meciului. Asta se datorează nu în mică măsură înclinației lui Chael Sonnen pentru remarci înțepătoare.

„Tito spune mereu că îmi folosesc gura pentru a-mi obține oportunitățile”, a spus Sonnen înainte de lupta din 21 ianuarie. „Singura persoană despre care știu că a făcut bani folosindu-și gura este fosta lui soție.”

„Emisiunea aceasta este gratis pe Spike TV”, a adăugat Sonnen mai târziu la același eveniment.

Se pare că astfel de comentarii nu au fost bine primite de Tito Ortiz, adversarul lui Sonnen. Și deși Ortiz a pus, poate, capăt certei, învingându-l pe Sonnen în două minute și un pic cu o strangulare de la spate, asta nu înseamnă că e gata să ierte remarcile insultătoare care au condus la ea.

La scurt timp după luptă, Ortiz a declarat pentru Fight Hub TV că dacă Sonnen ar vrea să facă pace între cei doi luptători, ar trebui să facă mai mult decât să îl salute prietenește în spatele ușilor închise. Sonnen ar trebui să își ceară scuze în mod public.

„N-am spus nimic după meci. El a venit la vestiarul meu și a spus „A fost un meci bun, a fost o onoare, bla bla bla”, iar eu zic „Trebuie să îmi ceri scuze în public.”

„Eu sunt un puști cu mult respect. Eu cred în respect. Să vorbești despre familia altcuiva este ceva greșit, iar ce a făcut el, pur și simplu, este greșit. Nu vorbești despre familia cuiva, nu vorbești despre țara cuiva și nu spui minciuni despre cineva. El a făcut toate acele trei lucruri, iar cel de sus a avut grijă de asta.”

Poate acea atitudine a avut un rol în dorința lui Ortiz de a menține strânsoarea asupra lui Sonnen după momentul în care Sonnen a cedat și arbitrul a încercat să îi despartă.

Încă nu se știe când se poate aștepta Tito la scuzele publice.