Max Verstappen crede că victoria sa la Grand Prix-ul Mexicului este dovada că Red Bull se află acum pe o poziție din care se poate lupta pentru victorie pe orice circuit.

Verstappen a ratat clasarea pe prima poziție pe grila de start a Autodromo Hermanos Rodriguez, fiind depășit de Sebastian Vettel cu 0,086 secunde. Dar Verstappen a trecut de pilotul Ferrari în turul 2 și a reușit să obțină ușor victoria, după ce Vettel și Lewis Hamilton s-au ciocnit în virajul următor.

Victoria olandezului este cea de-a doua din patru curse, iar această reușită a făcut ca Red Bull să se transforme într-un adevărat concurent pentru Mercedes și Ferrari în zilele de sâmbătă și duminică.

Întrebat dacă crede că Red Bull se poate lupta pentru pole position și victorie pe toate pistele, el a răspuns: „Pole position, este greu de spus, pentru că nu avem această abordare în forță în T3, dar mașina noastră de cursă s-a îmbunătățit mult, chiar și în calificări. Cred că ne mai lipsește puțin pentru o luptă cu adevărat confortabilă pentru prima poziție pe grila de start, dar dacă avem o cursă în care îi putem depăși, atunci sunt sigur ca putem lupta pentru victorie. Nu poți câștiga altfel o cursă ca aceasta.”

Victoria lui Verstappen a venit într-o cursă în care mașinile cu motor Renault au suferit o listă lungă de probleme. Niciunul dintre piloții echipei Renault nu a reușit să termine cursa, în timp ce coechipierul echipei lui Verstappen, Daniel Ricciardo, și Brendon Hartley de la Toro Rosso, au suferit și ei defecțiuni pe parcursul cursei, în ciuda faptului că au acceptat penalizări mari pentru schimbarea monopostului.

După ce Verstappen a suferit de pe urma unui val de erori de fiabilitate în prima jumătate a sezonului, pilotul de 20 de ani recunoaște că, pe măsură ce turele treceau, începuse să se întrebe dacă mașina lui va reuși să treacă linia de sosire.

„Am văzut pe ecranul TV că s-a retras, iar apoi am văzut un alt Toro Rosso în fața mea, în flăcări, și mă gândeam: Oh, Doamne, nu lăsa ca asta să mi se întâmple și mie. Așa că am lăsat motorul mai moale și apoi totul a părut în ordine.

„Daniel avea și el un motor foarte nou, așa că, nu știu. Am avut și eu parte de ghinion la începutul anului, așa că sunt fericit că de data asta nu mi s-a întâmplat nimic.”