Lewis Hamilton spune că „orice este posibil” în cele trei curse rămase, el încercând să bată șansele și să-i sufle titlul coechipierului său Nico Rosberg.

Victoria din Marele Premiu al Statelor Unite l-a adus pe Hamilton cu șapte puncte mai aproape de coechipierul său în clasamentul piloților, dar pentru că diferența dintre ei este de încă 26 de puncte, titlul mai poate fi doar pierdut de Rosberg. Hamilton trebuie să câștige toate cele trei curse și să spere că coechipierul său nu va obține niciun punct, în timp ce Rosberg își poate asigura victoria cu un minim de două locuri secunde și un loc trei.

Thank you so much for being there this weekend @venuswilliams. Was great celebrating with you! #USGP ? X Wolfgang Wilhelm @mercedesamgf1

Фото опубликовано Lewis Hamilton (@lewishamilton)

„Istoria este presărată de răsturnări de situație și de schimbări [în anii anteriori] și dacă te uiți în urmă au fost momente când totul era absolut stabilit deja și au fost momente când clasamentul a fost răsturnat. Iar acesta este exact motivul pentru care trebuie să țin capul jos și să continui să rulez cum am făcut-o în acest weekend, lucru pe care sunt sigur că pot să-l fac.

„Nu pot controla ce s-a întâmplat până acum. A avut deja loc. Tot ce pot să fac este ca la finalul sezonului să știu că am făcut tot ce am putut.”

Hamilton a suferit trei mari defecțiuni la motor în acest sezon, afectându-i poziția pe grila de start de la marile premii ale Chinei, Rusiei și Belgiei, dar și forțându-l să se retragă de la conducerea Marelui Premiu al Malaeziei. Rosberg a suferit o defecțiune la suspensii în timpul antrenamentelor din Austria, dar n-a avut nicio problemă la unitatea de propulsie.

„Până acum, a fost 100% fiabil pentru el,” a declarat Hamilton. „Dar adesea, în timpul sezonului, poate exista o fiabilitate de 100% a mașinii.

„Eu trebuie să mă concentrez pe a mea și sper că în aceste ultime trei curse voi avea și eu o fiabilitate de 100% — asta chiar ar fi o gură de aer proaspăt. Voi încerca să profit de această ocazie conducând așa cum am făcut-o azi.”