Lewis Hamilton i-a spus lui Sebastian Vettel că vor avea „probleme” dacă șoferul Ferrari va mai repeta controversata ciocnire a monoposturilor de la Grand Prix-ul din Azerbaidjan, a dezvăluit campionul mondial.

Cursa stradală haotică și palpitantă ce a avut loc în Baku, a fost momentul aprinderii scânteii la nivelul cel mai înalt al luptei pentru titlul la piloți, între Hamilton și Vettel, când acesta a venit cu mașina lângă Hamilton, în timp ce acesta încetinea pentru a merge în spatele unui Safety Car. Aparent enervat de cât de lent rula pilotul de la Mercedes – el fusese în spatele mașinii lui Hamilton la virajul anterior – Vettel a ridicat mâna, înainte de a intra în partea laterală a mașinii argintii, în semn de protest.

Incidentul i-a adus lui Vettel o penalizare stop-go în timpul cursei, dar a scăpat fără o altă pedeapsă după ce a spus că îi pare rău pentru acțiunile sale. La vremea respectivă, Hamilton a declarat pentru mass-media că Vettel s-a „dezonorat” pe el însuși, dar englezul, care în cele din urmă a dominat lupta pentru titlul 2017, și-a căutat rivalul la titlu pentru a vorbi despre incident.

Fuelled up ??? @monsterenergy #44Unleashed #MonsterEnergy #Ambassador

Публикация от Lewis Hamilton (@lewishamilton)

„Când am vorbit mai târziu cu el, i-am zis că e „un semn de lipsă de respect, așa că să nu mai facă niciodată asta, altfel vom avea probleme”, a spus Hamilton.

„Nu am fost niciodată într-o poziție de genul acesta. Cred că oamenii reacționează diferit în anumite condiții de stres.”

În afară de mai multe declarații critice din mass-media, imediat după cursă, răspunsul lui Hamilton de la Baku a fost trecut sub tăcere. La următoarea cursă, din Austria, în timp ce mass-media a căutat o reacție la decizia FIA de a nu-l pedepsi pe pilotul Ferrari în continuare, britanicul a spus că speră că copiii nu vor urma exemplul lui Vettel, dar a adăugat că a trecut peste incident.

După cum explică acum Hamilton, el și-a dat seama că episodul de la Baku putea crea o spirală negativă a știrilor.

„Cred că există moduri diferite în care poți să rezolvi lucrurile. Știam ce trebuia să fac și nu voi lăsa nimic să mă distragă de la asta.”

„Nu am vrut să-mi permit să spun ceva sau să reacționez într-un mod care va cauza o spirală negativă, care mă va îndepărta de la scopul meu final. Și, firește, o dată cu experiența, înveți să compartimentezi diferitele situații.”