Hamilton a ratat titlul Formula 1 la piloți sezonul acesta cu doar cinci puncte, în fața coechipierului său Nico Rosberg, în ultima cursă a sezonului ce a avut loc luna trecută în Abu Dhabi.

Pe măsură ce perspectiva obținerii titlului se îndepărta pentru Hamilton, britanicul a încercat fără succes să-l aducă pe Rosberg înapoi în pluton, într-o ultimă tentativă de a-și depăși rivalul.

Considerând că victoria era amenințată de Sebastian Vettel, Mercedes i-a transmis lui Hamilton să crească ritmul în ultimele tururi. Ca să aibă șanse la titlu, Hamilton nu a respectat ordinele echipei în mai multe rânduri, inclusiv când directorul general (tehnic) Paddy Lowe a intervenit prin radio.

Cu prilejul unei analize a sezonului la Channel 4, înaintea unei recente întâlniri de clarificare cu șeful echipei Toto Wolff, Hamilton a vorbit deschis despre cum a perceput modul în care Mercedes a abordat incidentul după cursă.

„Acela a fost unul dintre multele momente inconfortabile din acest an,” a declarat el. „Până la urmă, văzând ce s-a spus după, m-am simțit destul de desconsiderat de cei care au luat cuvântul. Cu siguranță nu te aștepți la asta din partea celor care se ocupă de atât de mulți oameni.”

După filmarea interviului de săptămâna trecută de la Channel 4, Hamilton a postat un mesaj video pe Instagram în care declară că el și Wolff au rezolvat lucrurile dintre ei în timpul unei întâlniri „extraordinare” în bucătăria sa, adăugând că vor fi „cel mai puternic parteneriat” în 2017. Wolff a comentat că întâlnirea, care a durat câteva ore, a fost „fantastică”.

În timp ce Mercedes a confirmat de atunci că nu-l va sancționa pe Hamilton, câștigătorul a 53 de premii spune că în continuare nu se simte confortabil cu privire la un număr de incidente de pe parcursul anului, inclusiv costisitoarea cădere a motorului la Marele Premiu al Malaysiei din luna octombrie, aspect care a condus la declarațiile sale că „ceva sau cineva” nu dorea ca el să câștige cel de-al patrulea titlu mondial.

Între timp, Mercedes continuă să delibereze cu privire la cine îl va înlocui pe Rosberg ca nou coechipier al lui Hamilton în sezonul următor, confirmând doar că nu va face niciun anunț înainte de 3 ianuarie.