Lewis Hamilton spune că este trist să vezi strădaniile permanente ale echipei McLaren în Formula 1, dar crede că este important ca fosta sa echipă să nu-și piardă „sufletul” dacă ar fi să se întoarcă în top.

McLaren n-a mai câștigat nicio cursă de când Hamilton a părăsit echipa la finalul anului 2012, iar anul acesta a mai făcut un pas în spate, întrucât partenerul său în materie de motoare, Honda, a observat că deficitul de performanțe a crescut și mai mult pe perioada iernii față de fruntașii F1.

Calm before the storm. Last night chillin' with my boy. @roscoelovescoco ? x @paulripke

Публикация от Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Cea mai mare parte a carierei la juniori a lui Hamilton a fost finanțată de McLaren și el și-a făcut debutul în F1 alături de echipă în 2007, înainte de a câștiga primul său titlu într-un monopost Mercedes cu motor McLaren în 2008. Întrebat dacă a fost luat prin surprindere de declinul fostei sale echipe, el a spus: „Nu surprinderea a fost cea care m-a marcat.

„Echipa are un loc în inima mea, am fost alături de ei atât de mult timp, încât este cu adevărat trist să văd că o echipă atât de bună nu este în top. Adesea sunt lucruri pe care nu le putem controla, dar mai sunt adesea și lucruri pe care le putem controla, prin decizii, iar în cele din urmă, grupurile sau indivizii iau aceste decizii.”

Ron Dennis, care a supervizat creșterea lui Hamilton în cadrul McLaren, a părăsit echipa anul trecut, în urma unei dispute în cadrul consiliului de administrație și a fost stabilită o nouă structură de management care să ducă echipa mai departe. Hamilton crede că fosta sa echipă poate reveni la vechiul obicei de a câștiga curse, dar că nu trebuie să-și piardă valorile esențiale care, crede el, au stat la baza succesului său din trecut.

„Sper din suflet că vor reveni pe drumul victoriilor, pentru că ar fi nemaipomenit. N-au mai câștigat nicio cursă de când am plecat eu, dar cred că o vor face o dată ce-și vor da seama care este situația cu propulsorul și cu mașina, cred că pot merge mai departe per total.”