Lewis Hamilton consideră că el și Valtteri Bottas au pus deja bazele celei mai bune relații de colaborare pe care a avut-o vreodată cu un alt coechipier în Formula 1.

Hamilton și Bottas și-au petrecut primele lor sesiuni oficiale pe pistă lucrând împreună pe parcursul testelor pre-sezon ce au avut loc săptămâna trecută în Barcelona, după ce finlandezul a trecut la Mercedes pentru a-l înlocui pe campionul mondial retras din competiții, Nico Rosberg. Deși sunt coechipieri de doar două luni, iar sezonul 2017 nu a început încă, Hamilton consideră că deja ei doi au o relație de lucru puternică.

„Am aflat că-și face propriul program de divertisment,” a declarat Hamilton pentru website-ul oficial F1. „Este foarte ager și are niște replici foarte amuzante – la care nu te-ai aștepta din partea unui finlandez! Până acum, îmi place să lucrez cu Valtteri pentru că la el totul este legat de pistă – de ce facem pe circuit – iar nu în afara ei. Nu există niciun fel de jocuri – transparența este totală. Îmi place asta.

Dope! @r4thbone ✏️

Публикация от Lewis Hamilton (@lewishamilton)

„Mi se pare că avem deja o relație de lucru mai bună decât am avut vreodată cu un alt coechipier. El vrea să dea tot ce poate în primul an alături de echipă — și pentru că eu voi mai fi acolo pentru o perioadă, vreau să-l ajut și să mă asigur că îi ofer cât mai multe informații, ca să poată învăța.”

Relația dintre Hamilton și Rosberg a fost presărată de momente rapide de controverse și tensiune pe durata celor patru ani petrecuți ca și coechipieri la Mercedes, mai ales când se luptau pentru titlul mondial pe parcursul celor trei sezoane consecutive dintre 2014 – 2016.

Cel mai recent — și ultimul — moment dramatic pe pistă dintre cei doi a avut loc în timpul Marelui Premiu din Abu Dhabi din 2016, când Hamilton a încercat, fără succes, să-i țină spatele lui Rosberg în plutonul aflat la conducere, într-o ultimă tentativă de a câștiga cel de-al patrulea titlu mondial.