Pe o pistă plină de apă, Lewis Hamilton a înregistrat cea mai rapidă tură de pistă în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente a Marelui Premiu al Japoniei.

Începutul sesiunii a fost amânat cu 45 de minute întrucât apa curgea pe circuit și refula prin scurgerile de la capătul paddock-ului. O cursă de bărcuțe de hârtie s-a organizat rapid între câteva dintre echipe înainte ca sesiunea să fie reluată pentru cele 45 de minute rămase.

i

Paisprezece piloți au intrat de pistă, dar doar cinci dintre ei au înregistrat timpi valabili, în timp ce ceilalți au finalizat doar ture unice sau mai multe ture intermediare. Cei doi piloți Red Bulls, doi piloți Haas, Pierre Gasly de la Toro Rosso și Valtteri Bottas de la Mercedes au ales să nici nu iasă de la standuri, mai ales în perspectiva riscului de accident și a cantității limitate de informații ce puteau fi obținute.

Ambii piloți Force Indias au înregistrat timpii din trei ture cu cauciucuri de ploaie, Esteban Ocon fiind cu 1,827 secunde mai rapid decât coechipierul său, Sergio Perez. Cei doi piloți Williams au fost următorii pe pistă pentru o tură de încercare, cu Felipe Massa aflat la a treia tură și Lance Stroll la cea de-a patra. Dintre toți piloții care s-au aventurat pe pistă, Stroll a fost cel mai aproape de dezastru, după ce a acvaplanat pe panta dinaintea primului viraj, trecând cu mașina pe pietriș. A ajuns la un metru de bariere, dar a reușit să evite avariile importante.

Hamilton a ieșit, se pare, pe cele mai bune condiții pentru a înregistra un timp cu 0,799 secunde mai bun ca cel al lui Ocon, într-un parcurs de trei ture, înainte de a mai face o tură, spre finalul sesiunii, când ploaia era din nou puternică.

O sesiune de antrenamente pe pistă uscată l-a adus pe Sebastian Vettel în postura de a putea înregistra un timp, dar a încheiat doar o sesiune intermediară după-amiază.