Lewis Hamilton declară că își transferă mentalitatea „trebuie să câștig” de la Grand Prix-ul belgian la cel italian.

Cum se aștepta ca Mercedes să aibă un avantaj în Belgia și Italia, Hamilton a ieșit din vacanța de vară hotărât să cucerească toate cele 50 de puncte oferite, în încercarea de a se întări pentru provocarea din campionat. Victoria din Belgia l-a mutat la șapte puncte distanță de Sebastian Vettel de la Ferarri.

Când a fost întrebat dacă vede provocarea din Italia în aceeași lumină, a replicat: „Da, categoric. Vreau să spun că acest lucru a fost, în general, valabil în fiecare weekend, oricum, dar am folosit același gen de conducere în acest weekend.

Cred că P1 a fost foarte bun, P2 a fost un pic cam dificil, pista fiind atât de fierbinte, încât echilibrul mașinii a fost cumva inconstant; este ca o țintă mobilă și trebuie să ghicești unde vom avea mașina pentru duminică sau pentru mâine, mai ales dacă plouă sau este uscat. Mintea se mișcă foarte rapid acum.”

Ferarri își sărbătorește cea de a șaptezecea aniversare la Monza, în acest weekend, și a sosit pentru cursa de acasă în fața unei mulțimi efervescente de fani. Hamilton speră că le va strica petrecerea și va termina weekendul, ocupând primul loc pe podium.

„Ei bine, sărbătorire fericită a celor 70 de ani. Să sperăm că nu va fi așa de fericită, duminică!”

Mercedes a terminat, vineri, cea de-a doua ședință de antrenament cu doar 0,1 s peste nivelul lui Vettel. Hamilton crede că este dificil să știe exact cât de mult se va îmbunătăți nivelul celor de la Ferarri până la calificare.

„Cred că Ferarri pare să fie destul de aproape; ne desparte doar o zecime de secundă, însă mâine ne vom da seama mai bine. Ei merg încet în P1, apoi un pic mai repede în P2, apoi încet în P3, apoi rapid în Q1 și Q2. Este dificil de apreciat la momentul respectiv.”