Până acum, a fost o perioadă de transferuri relativ liniștită pentru Reading, Tiago Ilori fiind singurul care a semnat pe linia punctată pentru a ajunge pe Mad Stad, dar se pare că situația e pe cale să se schimbe. Echipa românească Steaua București spune că mijlocașul Adrian Popa se va alătura Regalilor pe parcursul weekend-ului.

DigiSport susține că salariul lui Popa se va învârti în jurul sumei de 825.000 € pe an, rezultând un salariu săptămânal de puțin peste 15.000 £. Este de așteptat ca această sumă să se dubleze în cazul în care Reading va ajunge în Premier League.

Jucătorul pare să confirme înțelegerea pe pagina sa de Facebook, unde a scris:

„Dar azi este ziua în care vă anunț că plec. Mâine voi semna cu Reading Football Club.”

Așadar, ce știm despre el?

Ei bine, după cum am menționat, are 28 de ani și și-a petrecut întreaga carieră de până acum în țara natală, România. Popa nu este cel mai înalt jucător de blocaj din lume, la cei 1,65 cm ai săi, la fel ca Sammy Igoe. Românul pare un jucător care are tendința de a se lansa mult în lateral, fie ca extremă, fie ca parte dintr-o formație de trei înaintași.

Are un palmares de 34 de goluri în 210 de meciuri de campionat, plus încă două în 49 de apariții în competiții europene. Cariera sa numără trei campionate ale României, plus încă patru cupe câștigate.

Aceasta pare a fi, de fapt, un transfer tipic Stam/Tevreden și este foarte similar transferului lui Roy Beerens din vară. Dar, pentru că Callum Harriott este accidentat, nu a mai existat prea multă adâncime în jocul înaintașilor / mijlocașilor lui Reading în ultimele săptămâni, iar Popa ar aduce cu siguranță întăriri binevenite în această zonă.

În ceea ce privește sursa banilor, ei bine, este posibil să fie o parte din împrumutul de 10.4m £ primit de club de la un grup de origine chineză legat de preluarea clubului.

Ca întotdeauna, iată cele mai importante selecții YouTube pentru a vă arăta ce știe acesta să facă.