Sportivii de elită câștigă mai mult ca oricând datorită creșterii salariilor generate de diverse contracte de publicitate tot mai bogate. Astfel că, cei mai buni sportivi din lume ajung să acumuleze averi fabuloase, de zeci şi chiar sute de milioane de dolari.

Iată topul 5 al celor mai bine plătiți sportivi de anul acesta:

Roger Federer – Tenis

Anul acesta, deținătorul recordului pentru cele ma multe victorii în finalele turneelor de Grand Slam, Roger Federer se află pe locul 5 în topul celor mai bine plătiți sportivi cu 93.4 milioane de dolari.

Pe lângă premiile importante câștigate în turnee, Federer câștigă o mare parte din bani și din contractele de publicitate încheiate cu unele dintre cele mai mari branduri din lume cum ar fi ROLEX sau Mercedes-Benz.

Saul Canelo Alvarez – Box

Canelo Alvarez, boxerul profesionist mexican, se află pe locul 4 în acest top cu 94 de milioane de dolari.

Canelo este considerat unul dintre cei mai buni boxeri Pound for Pound din lume iar anul acesta a câștigat sume importate în urma luptelor pe care le-a avut dar și din contracte semnate cu serviciile de difuzare.

 Neymar – Fotbal

Cunoscut pentru coafurile lui ciudate și pentru abordarea lejeră a jocului, Neymar a făcut valuri uriașe când a părăsit Barcelona pentru Paris Saint-Germain prin unul din cele mai scumpe transferuri din istorie.

Însă, brazilianul obține venituri uriașe și departe de terenul de fotbal prin contracte de publicitate cu braduri importante cum ar fi Nike sau Wolkswagen.

Toate astea l-au adus pe locul 3 în calsament cu 105 milioane de dolari.

Cristiano Ronaldo – Fotbal

Considerat unul dintre cei mai talentați jucători din toate timpurile, atacantul portughez se află anul acesta pe locul doi în topul celor mai bine plătiti sportivi din lume cu 109 milioane de dolari.

Ronaldo a semnat în 2018 cu Juventus un contract care îi va aduce 64 de milioae de dolari anual. De asemenea, în primele 24 de ore clubul a vândut 520,000 de tricouri cu steaua portugheză cu o valoare de peste 60 de milioane de dolari.

Pe lângă mulțimea de contracte semnate cu agențiile de publicitate, Ronaldo a făcut din numele lui un brand din care câștigă enorm. Are un muzeu dedicat lui dar și un aeroport pe insula din Madeira.

Lionel Messi – Fotbal

În fruntea clasamentului se află fenomenul argentinian, Lionel Messi! Considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Messi a prelungit contractul cu Barcelona pe o perioadă de 4 ani și și-a asigurat un salariu corespunzător statutului său.

La fel ca și rivalul lui de lugă durată, Cristiano Ronaldo, Messi a câștigat o multitudine de premii personale și de echipă și continuă să bată diferite recorduri. În ciuda unei condamnări pentru fraudă fiscală în anul 2016, el este încă unul dintre cei mai căutați sportivi pentru a reprezenta cele mai faimoase braduri precum Adiddas, Pepsi sau Huawei.

Lionel Messi este pe primul loc în clasament cu suma de 127 de milioane de dolari.