Remiza fără goluri de la Cluj o pune pe Danemarca la zidul Cupei Mondiale.

Meciul de calificare dintre Danemarca și România, care a avut loc seara trecută la Cluj, a fost unul al ratărilor pentru Danemarca, încheindu-se fără niciun gol.

Ambele echipe au irosit ocazii absolut copilărești, ratând obținerea celor trei puncte vitale și trecerea de Muntenegru, pe locul doi în Grupa E.

România s-a bucurat de posesia balonului în mare parte din prima repriză și ar fi trebuit să înscrie cel puțin o dată prin Claudiu Keseru, care a reușit cumva să trimită mingea în afară de la mai puțin de patru metri de poartă.

Christian Eriksen ar fi trebuit apoi să înscrie pentru Danemarca, chiar înainte de pauză, dar a trimis mingea peste poartă.

În cea de-a doua repriză, Danemarca a dominat jocul și ar fi putut înscrie de două ori prin fundașul Mathias Zanka Jørgensen, care a trimis mai întâi un șut în afara terenului într-un moment de îmbulzeală în fața porții, iar apoi, câteva minute mai târziu, a trimis peste poartă de la distanță mică.

Punctul obținut înseamnă că Danemarca rămâne pe locul trei, acum la șase puncte distanță de lidera grupei Polonia, care a învins-o aseară, în deplasare, pe secund-clasata Muntenegru cu scorul de 2-1. Muntenegru rămâne pe locul doi cu șapte puncte – la fel ca Danemarca, în timp ce România și Armenia au fiecare câte șase puncte.

Pentru Danemarca, calificarea pare din ce în ce mai dificilă. Nu doar că se va lupta probabil pentru locul doi și pentru playoff, dar, în acest moment, Muntenegru este cea mai slabă echipă clasată pe locul doi în calificări – și doar cele mai bune opt echipe de pe locul secund se califică pentru playoff din cele nouă grupe.

Urmează pentru danezi încă un meci în deplasare, pe 10 iunie, de data aceasta împotriva ultimei clasate Kazahstan. Poate că pare o partidă ușoară, dar Danemarca nu a mai câștigat niciun meci în deplasare din noiembrie 2014, când a învins Serbia cu 3-1 la Belgrad.

Danemarca își încheie Grupa E de calificare cu un parcurs autumnal dificil, primind în vizită Polonia în septembrie, jucând în Armenia și în Muntenegru, înainte de a-și încheia campania pe teren propriu cu România, în luna octombrie.