PRIMUL MECI TRANSMIS LIVE

Primul meci de fotbal din instorie a fost transmis în anul 1937 de către BBC și a fost vorba despre o partidă între echipa de titulari a lui Arsenal și ce de rezerve, a clubului londonez. Transmisiunea live a putut fi urmărită doar de oamenii care se aflau în apropierea stadionului.

Trendul meciurilor transmise live este într-o continuă creștere de la an la an. Dacă la începutul anilor 2000 meciurile erau difuzate ocazional doar pe anumite canale, acum toate evenimentele sportive pot fi urmărite pe Internet.

INTERESUL FAȚĂ DE FOTBAL ÎN SCĂDERE

Un studiu realizat recent, arată că  în România tendinţa în ceea ce priveşte interesul pentru meciuri şi pentru informaţiile legate de fotbal înregistrează o scădere.

În ceea ce priveşte vizionarea meciurilor de fotbal, 20% dintre români aleg să urmărească în special meciuri de fotbal la televizor, iar 11% dintre acestea sunt femei. De asemenea, 32,3% dintre români afirmă că ascultă la radio emisiuni sportive, iar restul de 47,7 % preferă să vizioneze evenimentele din fotbal în mediul online.

REȚELELE DE SOCIALIZARE ÎNLOCUIEC TELEVIZORUL

Tehnologia avansează și la fel se întamplă și cu transmisiile live. Astăzi, aproape orice partidă dintr-un campionat este disponibilă la un click distanță.

În viitorul apropiat, pe rețelele de socializare vor putea fi văzute mai multe transmisii live decât la tv.

Câteva companii importante care transmit doar online au anunțat deja că vor difuza pe platformele lor și meciuri live.

Cu siguranță, acest lucru îi va face pe oameni să dea uitare televizorului și le va permite să urmărească meciurile în mașină, în pauză sau oriunde le este mai comod.

Tu cum preferi să vezi meciul? La tv, online sau pe stadion?