10. Obafemi Martins – 135 km/oră

Obafemi Akinwunmi Martins este un fotbalist profesionist din Nigeria care este cunoscut tocmai pentru forța cu care lovește mingea.

Newcastle l-a transferat pe nigerian în 2006 în speranţa că îl va putea înlocui pe Alan Shearer, care tocmai agăţase ghetele în cui. Chiar dacă Obafemi Martins a fost departe de aşteptări, el s-a remarcat în mod deosebit pe 14 ianuarie 2007, când a intrat în Top 10 al jucătorilor cu cel mai pternic şut, el trimițând o rachetă în poarta lui Tottenham, viteza măsurată fiind de 84 mile/oră (135 km/oră).

9. Tugay – 135,5 km/oră

Tugay Kerimoğlu un fost fotbalist profesionist turc care a jucat ca mijlocaș și care și-a dedicat majoritatea carierei pentru Galatasaray și Blackburn Rovers.

Tugay Kerimoğlu a înscris doar 11 goluri în cele opt sezoane petrecute la gruparea engleză Blackburn Rovers, dar unul dintre ele a intrat în istorie. A fost marcat în noiembrie 2001, în poarta lui Southampton şi chiar dacă execuţia turcului este greu de găsit pe internet, ea este păstrată în arhivele televiziunilor britanice.

8. Roberto Carlos – 137 km/oră

Roberto Carlos da Silva Rocha este un fost fotbalist profesionist brazilian cunoscut drep unul dintre jucătorii cu cel mai puternic şut din istoria fotbalului.

În 1997, a fost clasat în FIFA World Player of the Year și a fost ales în echipa de vis a Cupei Mondiale FIFA. Tot în acest an a făcut istorie marcând împotriva Franței un gol spectaculos. Reușita lui a fost declarată ”cea mai frumoasă lovitură liberă văzută vreodată”

7. Alan Shearer – 138 km/oră

În februarie 1997, Shearer a făcut un meci magnific, învingând de unul singur pe Leicester. El a marcat trei goluri consecutive la 3-1 pentru Leicester, Newcastle câştigând astfel cu 4-3. Una din reuşite, o lovitură liberă de la 20 de metri, a fost înregistrată cu 85,8 mile/oră (138 km/oră), forţa execuţiei plasând-o între cele mai pternice din istorie.

6. Matt Le Tissier – 140 km/oră

Le Tissier a fost un magician al fotbalului, fapt recunoscut şi de colegii să-i de echipă, care l-au poreclit „Dumnezeu”.

A făcut tot ce şi-a dorit cu mingea de fotbal, fie că a dat-o printre picioarele adversarilor sau i-a păcălit pe aceştia cu încântătorul „chapeau”. Timp de 16 sezoane a jucat la Southampton, între 1986 şi 2002, iar în 1997, într-un meci cu Newcastle, a reuşit unul dintre cele mai puternice şuturi văzute vreodată, trimiţând mingea în poartă cu 140 km/oră.

5. Ritchie Humphries – 154 km/oră

Într-un clasament cu foarte multe vedete precum Roberto Carlos şi Alan Shearer puţini s-ar aştepta să găsească un semi-anonim precum Ritchie Humphries. Totuşi, acesta a fost un jucător care a impresionat la începutul primului său sezon la Sheffield Wednesday (1996/1997), când a şi marcat un gol fabulos, contra celor de la Aston Villa, cu un şut înregistrat cu 154 km/oră.

4. David Trezeguet – 154,5 km/oră

Atacantul francez l-a întrecut la limită pe Ritchie Humphries, dar are multe atuuri în faţa acestuia.

Golul său a fost marcat într-o partidă de Liga Campionilor, împotriva lui Manchester United în anul  1998 unde meciul conta pentru faza sferturilor de finală, iar David Trezeguet evolua pentru AS Monaco.

3. David Beckham – 157,5 km/oră

Beckham este unul dintre cei mai cunoscuti fotbaliști din istorie care s-a făcut remarcat mai ales prin execuţia impecabilă a loviturilor libere, dar a fost, de asemenea, şi posesorul unui şut foarte puternic. Intră în Top 10 cu gol marcat în 1997, împotriva lui Chelsea, pe când evolua pentru Manchester United

2. David Hirst – 183,5 km/oră

A fost posesorul unui şut foarte puternic pentru care a și primit porecla de ”spaima portarilor”.

David a intrat în istorie în anul 1997, an în care era atacantul celor de la Sheffield Wednesday iar în luna Septembrie, pe vechiul stadion al lui Arsenal „Highburry”, a șutat cu peste 180 km/h în bara transversală a porţii „tunarilor”.

1.Ronny Heberson – 211 km/oră

Deși sunt foarte puțini ce care au auzit vreodată de numele său, liderul acestui top este Ronny Heberson.

Recordul său a fost stabilit pe când evolua la Sporting Lisabona, împotriva celor de la Naval, pe 26 noiembrie 2006. Execuţia i-a adus o oarecare notorietate, iar din 2010 a fost transferat în Bundesliga, la Hertha.