Uriașa echipă spaniolă din La Liga, Barcelona, are privirea ațintită asupra atacantului lui Everton, Henry Onyekuru, care este în acest moment împrumutat la clubul belgian de primă mână, Anderlecht, spun sursele pe site-urile web locale.

Reprezentanții clubului spaniol au fost prezenți pentru a-l urmări pe Onyekuru atingând plasa porții pentru a șaptea oară în acest sezon, în timpul vizitei lui Anderlecht la Royal Excel Mouscron.

Jucătorul de 20 de ani a fost venit la Everton în vara trecută, de la Eupen, dar a fost imediat trimis cu împrumut, timp de un sezon, la Anderlecht, unde performanțele sale atrag atenția la nivel european.

Onyekuru a jucat, de asemenea, în grupele UEFA Champions League din acest sezon, existând zvonuri că clubul de Premier League, Manchester United, dorește să-i ofere un contract.

Clubul din Merseyside are un adevărat talent pe mână, iar Onyekuru ar putea intra cu ușurință în echipa de început pentru partida de pe Goodison Park, după întoarcerea sa la echipa principală.

Cu toate acestea, este posibil ca tentația de a juca pentru Barcelona să fie prea mare pentru a-i putea rezista.

Tânărul nigerian și-a făcut debutul oficial pentru țara sa în meciul de calificare pentru Cupa Mondială FIFA 2018, împotriva Algeriei, disputat pe 10 noiembrie în Constantine, și va fi încrezător că va avea un loc în echipă la turneul din Rusia.

Golul lui Onyekuru împotriva lui Royal Excel Mouscron din ultima rundă de joc din Divizia A belgiană a fost suficient de frumos pentru a fi propus pentru premiul Golul săptămânii.

Ziarul belgian de top, Het Nieuwsblad, a ales efortul lui Onyekuru din cea de-a doua repriză și șuturile lui Kaveh Rezaei (Charleroi) și al lui Ruud Vormer (Club Brugge) ca cele mai frumoase goluri ale săptămânii din prima divizie belgiană.

La momentul redactării acestui articol, Onyekuru se afla pe locul al treilea, cu 13 procente, în urma lui Vormer (68 de procente) și a lui Rezaei (19 procente).

Când scorul meciului era la egalitate 1-1, internaționalul nigerian a combinat cu algerianul Sofiane Hanni, pentru a ieși din zona de pedeapsă, înainte de a șuta pe lângă portarul Logan Bailly, în minutul 80.

Jucătorul împrumutat al lui Everton are acum un palmares de șapte goluri în 14 apariții pentru Anderlecht în sezonul obișnuit.