Anul 2019 se apropie de sfârșit și noul sezon de transferuri este gata să înceapă. Iată 5 dintre cele mai scumpe mutări de anul acesta:

 

 Lucas Hernandez: Atletico Madrid – Bayern Munich

Anul acesta, Bayern Munich a confirmat mutarea lui Lucas Hernandez prin intermediul unei rețele de socializare. Lucas este un jucător tânăr, de doar 23 de ani, care s-a format la Atletico și care poate evolua atât în centrul apărării, cât și în banda stângă.

Contractul lui Hernandez este pe o perioadă de 5 ani, iar valoarea transferului a fost de 80 de milioane de euro.

 

Harry Maguire: Leicester City – Manchester United

Harry Maguire a devenit cel mai scump fundaş din lume, după ce Manchester United le-a plătit celor de la Leicester City 87 de milioane de euro.

Fundașul central englez devine astfel cel mai scump fundaș din istorie, depășindu-l pe Van Dijk pentru care s-a plătit suma de 84,5 milioane de euro, atunci când a fost cumpărat de Liverpool de la Southampton.

 

Eden Hazard: Chelsea – Real Madrid

Hazard a fost transferat de Real Madrid în această vară, de la Chelsea, pentru 100 de milioane de euro, plus bonusuri care pot urca valoarea transferului la 140 de milioane de euro.

Jucătorul belgian a fost prezentat la Real Madrid, în seara zilei de 13 iunie 2019 și în fața a 50.000 de fani. Eden a lăudat noua echipă, alături de care speră să scrie o nouă filă de istorie în fotbalul mondial.

 

Antoine Griezmann: Atletico Madrid – Barcelona

Antoine Griezmann, atacantul-vedetă al echipei de fotbal a Franței, a întâmpinat câteva probleme cu transferul din vara acestui an între cele două echipe rivale.

Venit la Atletico de la Real Sociedad în anul 2014, Antoine Griezmann avea contract până în 2023 cu gruparea din capitala Spaniei, însă Barcelona a acceptat să plătească clauza contractuală în valoare de 120 de milioane de Euro, devenind unul dintre cele mai scumpe transferuri ale anului.

 

Joao Felix: Benefica – Atletico Madrid

Transferul lui Joao Felix a intrat direct în top 5 cele mai scumpe tranzacţii din istoria fotbalului. A spulberat recordul stabilit de Atletico în 2018, când au plătit 72 de milioane de euro pentru transferul francezului Thomas Lemar, de la AS Monaco

Noua comoară a portughezilor, Joao Felix, a fost transferat de la Benfica Lisabona la Atletico Madrid pentru o sumă record de 126 de milioane de euro.