O eroare dublă defensivă a dăruit echipei Steaua București golul câștigător, dar Lazio a ratat câteva mari ocazii și a lovit bara transversală.

Acvilele au avut o evoluție excelentă în Europa, dar veneau după trei înfrângeri consecutive în Serie A, astfel încât aveau nevoie de un impuls de încredere. Simone Inzaghi a făcut, totuși, schimbări în echipă, Luis Alberto, Stefan de Vrij, Marco Parolo și Adam Marusic rămânând acasă.

Thomas Strakosha a riscat un șut lung când s-a ciocnit cu coechipierul său Luiz Felipe în minutele de deschidere, dar Felipe Caicedo a încercat de două ori portarul în succesiune rapidă, inclusiv trântindu-l la pământ pe Alessandro Murgia.

Mihai Pintilii a primit cartonaș galben și va fi suspendat pentru meciul retur de pe Stadio Olimpico, ce va avea loc săptămâna viitoare. Cu toate acestea, o dublă greșeală a oferit Stelei golul de deschidere.

Mai întâi, Caicedo a pierdut balonul în jumătatea adversă, apoi Luis Nani a ratat complet mingea, permițându-i lui Harlem Gnohere să treacă liber spre poartă și să-l învingă pe Strakosha.

Curând după aceea, Gnohere a lovit slab balonul de la marginea terenului, iar șutul lui Nani a fost deviat de piciorul lui Daniel Vlad și niciunul dintre jucători nu a reușit să finalizeze o luptă pentru balon în zona de poartă a Stelei.

Lazio a avut ghinionul de a nu egala până la jumătatea timpului regulamentar de joc, șutul pe poartă al lui Nani fiind deviat în bara transversală de Sergej Milinkovic-Savic.

Imediat după pauză, faza s-a repetat aproape identic, de data aceasta lovitura de cap a lui Caicedo fiind cea care a lovit bara, iar apoi noul intratul Felipe Anderson a ratat finalizarea pasei primite de la Milinkovic-Savic.

Budescu a fost aproape de a comite o eroare defensivă atunci când a trecut de Strakosha, dar a ieșit din încurcătură încercând să devieze balonul cu călcâiul.

În mod incredibil, Lazio nu a reușit să egaleze în minutul 85, când Felipe Anderson a pătruns pe partea stângă până în careu, dar Martin Caceres, care mai trebuia doar să bage mingea în poartă, a trimis-o cu puțin peste poartă.

FCSB 1-0 Lazio

Gnohere 29 (SB)

Steaua București: Vlad; Benzar, Gaman, Planic, Morais; Pintilii (Teixeira 46), Nedelcu; Man, Budescu, F Tanase (Coman 58); Gnohere (C Tanase 81)

Lazio: Strakosha; Bastos, Luiz Felipe, Caceres; Basta, Murgia, Leiva, Milinkovic-Savic, Lukaku (Lulic 75); Nani (Felipe Anderson 55); Caicedo (Immobile 55)

Arbitru: Aytekin (GER)