Amandine Henry – Lyon/ Franța

Henry este cel mai bine clasat mijlocaș în anul 2019. Este pur și simplu un mijlocaș complet cu capacitatea de a trece ușor de adversari, de a marca și de a dicta jocul fiind un pion important pentru cel mai de succes club din Europa.

Henry nu marchează foarte multe goluri însă, atunci când o face, cu siguranță sunt unele dintre cele mai spectaculoase.

Ada Hegerberg – Lyon/ Norvegia

Ada este o fotbalistă norvegiană profesionistă care joacă pe poziția de atacant la clubul Lyon. A reprezentat Norvegia la nivel internațional întai pentru echipa de tineret iar în anul 2011 și-a făcut debutul la echipa de seniori.

Hegerberg a fost desemnată ani la rând cea mai bună fotbalistă și a primit mai multe premii în acest sens, iar în anul 2018 a fost prima jucătoare din istorie care a primit Balonul de Aur Feminin. Este deținătoarea recordului pentru cele mai multe goluri (15) dintr-un sezon UEFA Champions League. Are o capacitate aproape unică de a marca liber cu fiecare picior, cu capul sau pentru a crea șanse pentru ea și pentru ceilalți.

Megan Rapinoe – Reign FC/ SUA

Megan Rapinoe este o fotbalistă americană care activează în Liga Națională de Fotbal a Femeilor pentru Regin Fc dar și la echipa națională de fotbal a Statelor Unite ale Americii, jucând în primul rând ca o extremă. A fost numită ”Cel mai bun jucător de FIFA feminin în 2019” și câștigătoarea Balonului de Aur Feminin al acestui an.

Rapinoe a ajutat la conducerea echipei Americii către câștigarea turneelor FIFA Feminin din 2015 și 2019, o medalie de aur la Olimpiada de la Londra din 2012, și locul 2 la Cupa Mondială de FIFA Feminin din 2011

Lucy Bronze – Lyon/ Anglia

Lucia Bronze este o fotbalistă engleză care joacă drept fundaș pentru clubul francez Olympique Lyonnais și pentru echipa națională a Angliei. Ea a jucat anterior pentru Sunderland, Everton, Liverpool și Manchester City, precum și pentru Carolina de Nord Tar Heels la nivelul colegiului din Statele Unite.

Lucy a reprezentat Anglia la toate nivelurile de tineret înainte de a participa în 2013 la echipa națională de seniori la Euro. A participat la Cupa Mondială din 2015 unde a ajutat Anglia să ajungă pe locul 3 și la Cupa Mondială din 2019 unde au ajuns până pe locul 4.

Sam Kerr – Chicago Red Stars / Australia

De ani la rând Kerr se află în top 3 cele mai bune jucătoare însă anul acesta, pentru prima dată, este cel mai important golgheter al clasamentului atât în Liga Națională de Fotbal Feminin din Statele Unite, cât și în Liga W Australiană.

Kerr este cunoscută pentru rapiditatea, abilitatea și tenacitatea ei dar și pentru modul amuzant în care își sărbătorește golurile.