Memphis Depay și Ryan Babel au fost printre marcatorii ultimului meci cu Dick Advocaat pe banca antrenorilor Olandei, acesta încheindu-și contractul într-o notă victorioasă.

Marți, Dick Advocaat s-a bucurat de un rămas bun încununat de succes, un trio de goluri înscrise în cea de-a doua repriză a meciului asigurând Olandei o victorie facilă cu 3-0 în fața României.

După dezamăgirea de a nu fi reușit să obțină calificarea în Cupa Mondială, Advocaat a avut șansa de a încheia cea de-a treia sa etapă la cârma echipei într-o notă mai pozitivă. Iar „Micului General” i s-a îndeplinit dorința căci, după victoria cu 1-0 în fața Scoției, săptămâna trecuta, a urmat o evoluție îngrijită la București.

Portocaliii caută un talisman în atac care să-l înlocuiască pe Arjen Robben, care s-a retras, iar Memphis Dempay continuă să-și facă treaba, deschizând scorul în minutul 47, înscriind cel de-al 5-lea gol al său în ultimele opt apariții pentru Olanda.

Ryan Babel a revenit, și el, pe teren, ca o soluție potențială pe termen scurt, iar jucătorul lui Besiktas a dublat, la scurt timp, avantajul echipei sale, înscriind primul său gol internațional din mai 2008.

Luuk de Jong, intrat mai târziu pe teren, a rotunjit scorul cu mai puțin de 10 minute înainte de finalul partidei, oaspeții asigurându-se astfel că succesorul lui Advocaat va prelua o echipă cu un tonus bun, care a obținut cinci victorii succesive.

Advocaat și-a îndeplinit rolul și a pus bazele unei noi ere, oferind o a treia șansă la nivel internațional adolescentului Matthijs de Ligt. Apărătorul nu a avut prea multe de făcut în timpul schimburilor de deschidere a meciului, deoarece începutul încurajator al Olandei a creat deschideri pentru Nathan Ake și Davy Propper.

Babel a beneficiat de cele mai bune șanse preliminare, când Vlad Chiricheș a reușit să piardă posesia balonului la marginea terenului, dar fostul jucătoru al lui Liverpool nu a reușit decât să forțeze o recuperare de rutină, executată de Costel Pantilimon.

În ciuda sprijinului vocal din partea publicului, cea mai bună tentativă a Românieidin prima repriză nu s-a concretizat, deoarece George Tucudean a fost atenționat de arbitri pentru lovirea lui Jasper Cillessen în timpul unei învălmășeli în fața porții.

Babel a trimis mingea în poartă chiar înainte de pauză, dar steagul de offside ridicat de pe margine a făcut ca scorul să rămână neschimbat.

Blocajul a fost distrus la două minute de la reluarea jocului, când Steven Berghuis a scăpat pe partea dreaptă și și-a văzut pasa deviată perfect pentru Memphis, care a și trimis balonul în colțul lung al porții.

Iar Berghuis a fost cel care a creat cea de-a doua ocazie, în mai puțin de 10 minute, trimițând o pasă bună lui Babel, care a preluat-o din voleu, de la mică distanță.

În cealaltă jumătate a terenului, Gheorghe Grozav a irosit ocazia de a reduce diferența, trimițând mingea direct în brațele lui Cillessen.

Toate speranțele de revenire ale României au fost spulberate în minutul 81, când atacantul lui PSV, De Jong, a intrat pe teren și a înscris cel de-al patrulea său gol internațional, după lovitura liberă a lui Berghuis, completând un hat-trick de pase decisive pentru jucătorul lui Feyenoord.